Actualitate

„Buton de panică” obligatoriu pentru toate telefoanele mobile vândute în India din ianuarie 2017

De asemenea, începând din ianuarie 2018, toate telefoanele mobile vor trebui să fie echipate cu GPS, a indicat luni seara Ministerul Comunicațiilor și tehnologiei într-o declarație, citată de Reuters.

"Tehnologia este menită doar pentru a face viața oamenilor mai bună și ce utilizare este mai bună decât … pentru siguranța femeilor ", se explică în declarația ministerului.

Menținerea degetului apăsat pe numărul 5 sau 9 al noilor telefoanelor va trebui să declanșeze un apel de urgență, a precizat ministerul. În cazul smartphone-urilor, apelul de urgență va fi inițiat atunci când butonul de pornire este apăsat de trei ori în succesiune rapidă, se indică în aceeași declarație care nu oferă alte detalii.

În India, preocupările legate de siguranța femeilor au crescut după violarea în grup a unei studente de 23 de ani, într-un autobuz din Delhi în 2012, în urma căruia tânăra a decedat. Într-un alt caz extrem de mediatizat, un șofer Uber a fost găsit vinovat de violarea unei femei într-un taxi din Delhi.

Incidentul din 2012 a declanșat proteste la nivel național și a condus la o legislație mai strictă cu privire la pedepsirea violurilor. Cu toate acestea, India a raportat 337.922 de infracțiuni împotriva femeilor în 2014, dintre care peste 36.000 violuri — cu 9% mai multe decât în anul precedent.

India este a doua piață ca mărime din lume pentru telefoanele mobile, cu peste 1 miliard de utilizatori. Pe de altă parte, bărbații controlează folosirea acestora în zonele rurale, iar în vestul statului indian Gujarat mai multe sate au interzis recent deținerea mobilelor de către femei, pentru ca acestea să nu fie distrase de la studii. 

Sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *