Criza

Buzunarele moldovenilor se golosec tot mai mult. Energia electrică se poate scumpi din nou: Miercuri, ANRE va examina cererile depuse de Premier Energy și FEE Nord

Agenția Națională de Reglementare în Energetică (ANRE) a stabilit pentru miercuri, 30 noiembrie, o ședință la care va examina cererile depuse de furnizorul de energie Premier Energy și FEE Nord de majorare a tarifelor la energia electrică, scrie TV8.

Potrivit documentelor publicate pe pagina web a ANRE, ÎCS „Premier Energy” SRL, cel mai mare furnizor de energie electrică din Republica Moldova, solicită aprobarea prețului de 6,39 de lei/kWh (fără TVA), cu circa 1 leu și 60 de bani mai mare decât tariful actual, pentru consumatorii finali ale căror instalații sunt racordate la rețelele electrice de distribuție de joasă tensiune.

Totodată, compania FEE-Nord cere majorarea prețului, din 1 decembrie la 5,68 lei/kWh (fără TVA), cu aproape un leu mai mare față de tariful actual, pentru consumatorii finali ale căror instalații sunt conectate la rețelele electrice de distribuție de joasă tensiune.

În prezent, consumatorii casnici racordați la rețeaua „Premier Energy” plătesc 4,77 lei/kWh, iar cei din nordul țării 4,81 lei/kWh. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *