Social

CA a amendat un post TV din R. Moldova cu 5000 de lei pentru că nu respectat propria concepție de programe

Postul de televiziune ITV a fost amendat cu 5 000 de lei, în ședința de vineri, 13 octombrie, a Consiliului Audiovizualului (CA), pentru că nu și-a respectat propria concepție de programe aprobată în august 2023.

Astfel, potrivit unui comunicat al CA, postul de televiziune ITV a difuzat 9,45% de programe audiovizuale realizate de producători ce nu se află sub jurisdicția R. Moldova, în timp ce furnizorul s-a angajat să nu dea astfel de conținut, indicând 0% în concepție. În această categorie a fost inclus filmul-serial „След” realizat de un producător din Federația Rusă, transmite Ziarul de Gardă.

De asemenea, membrii CA au menționat că, deși devierile atestate în cadrul monitorizării nu sunt mari, lucrurile trebuie privite în context.

Membrul CA, Ruslan Mihalevschi, care este și inițiatorul controlului, a declarat că se observă tendința unui post TV a cărui licență este suspendată să emită prin intermediul unui alt post de televiziune. Conținut care acum este difuzat de ITV, aparținea în trecut postului Primul în Moldova.

Menționăm că pe 16 decembrie 2022, Comisia pentru Situații Excepționale (CSE) a aprobat o decizie privind suspendarea, pe perioada stării de urgență, a licențelor de emisie pentru șase posturi de televiziune din R. Moldova. Este vorba despre posturile „Primul în Moldova”, „RTR Moldova”, „Accent TV”, „NTV Moldova”, „TV6” și „Orhei TV”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *