Chișinău

CAE a impus Termocomului un administrator nou

Pe 6 septembrie, Curtea de Apel Economică a acceptat cererea de demisie al lui Dionisie Antocel din funcţia de administrator al SA Termocom. Conform procedurii stabilite de lege, noul administrator trebuia să fie ales de comitetul creditorilor întreprinderii, printre care sunt CET-1, CET-2, Moldelectrica şi Apă-Canal. Însă la aceeaşi şedinţă de judecată, preşedintele Curţii de Apel Economice, Aureliu Colenco, a dat ordin ca Laura Ţurcanu, directoarea întreprinderii individuale "Cuşnir Laura" din Bălţi să fie noul administrator al SA "Termocom". 

"Un judecător nu poate să-l numească pe administratorul Termocom", a spus viceprimarul Mihai Furtună. 

Potrivit Iulianei Boguşevchi, purtătorul de cuvânt al SA "Termocom", nici conducerea întreprinderii, nici creditorii nu auziseră înainte de Laura Ţurcanu. Precizăm că în sarcinile administratorului intră stabilirea unui nou grafic de plată a datoriilor faţă de creditori şi să identifice planul de reorganizare a întreprinderii. Şi asta trebuie să se întâmple în următoarele cinci luni. 

"Problema este destul de serioasă, fiindcă planul de reorganizare Termocomului expiră în februarie 2012, respectiv ar trebui să se găsească un numitor comun cu creditorii şi cu acţionarii Termocomului pentru a plăti datoriile şi a evita lichidarea întreprinderii ", a spus Iuliana Boguşevschi.

Primarul mun. Chişinău, Dorin Chirtoacă, a spus că hotărârea Curţii de Apel Economice va fi atacă în recurs.

Timpul.md (I.M.)

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *