Timpul Liber

Câinii au 5 simțuri supranaturale

5. Simt frica 

Câinii pot simţi frica de la distanţă şi vor reacţiona ca atare, astfel, ei ori te vor domina, ori te vor ocoli. Stăpânii care sunt fricoşi din fire vor transmite această stare şi câinelui lor. Drept urmare, s-ar putea să nu-ți sară în apărare, atunci când vă simţiți în pericol.

4. Câinii simt când nu ești atent

În momentul în care ați aţipit sau va-ți direcţionat toată atenţia către altceva, în acea clipă patrupedul poate sări pe masă, rupe sacul de gunoi, roade un pantof sau o tuleşte pe uşă afară. După cum menționează specialiștii, șiretenia lor e un fel de al şaselea simţ.

3. Simt când ești bolnav

În ultimul deceniu foarte mulţi câini au fost premiaţi şi puşi la muncă datorită acestui simţ extraordinar. Câinii au capacitatea de a mirosi cancerul sau alte boli grave încă din stadiul incipient. Se pare că această superputere vine de la strămoşul lup, care, atunci când merge la vânătoare miroase urmele de urină lăsate de vânat. Lupul urmăreşte doar animalul pe care îl simte bolnav, recepţionând aceste informaţii din urină, întrucât, un animal bolnav se va deplasa mai încet şi e o pradă mult mai uşoară.

În zilele noastre există câini-călăuză dresaţi special pentru a alerta părinţii copiilor care urmează să intre într-o criză de epilepsie, cu ore înainte ca ea să aibă loc.

2. Știu când eşti trist

Câinele mereu o să ştie în ce dispoziţie eşti. Deseori, reacţia câinelui atunci când vă simte supărat este să stea lângă voi, în special acolo unde vă țineți picioarele, arătându-vă că el vi se supune şi că dacă sunteți supărat pe el, îi pare rău. Dar sunt şi câini care pur şi simplu vă sar în braţe atunci când simt că aveți nevoie de ajutor moral.

1.Simt când vine moartea

Cea mai inexplicabilă şi misterioasă abilitate a câinelui este felul în care simte că vine moartea. Şi în cazul său, cât şi în cazul oamenilor. Americanii au făcut zeci de experimente în spitale, după ce mulţi agenţi din toată lumea au raportat situaţii neobişnuite, în care câinele poliţist a simţit că partenerul şi stăpânul lui urma să îşi piardă viaţa, manifestând un comportament ieşit din comun. Aşadar, este cert că animalele simt când se apropie sfârşitul. Cercetătorii spun că ei pot vedea energiile umane, pe când alţii spun că animalele au un paşaport gratuit şi permanent în lumea de dincolo.

Mai mult ca atât, dacă sunteți stăpânul a doi câini, unul dintre ei cu siguranţă va fi  foarte supărat pe dumneavoastră, întrucât aceștia simt inegalitatea cu care sunt tratați. Astfel, dacă stăpânul va oferi o recompensă doar unuia, celălalt va crede că a făcut ceva rău. Dacă pe unul l-ați mângâiat mai mult sau i-ați oferit hrană în cantităţi mai mari, celălalt va pune la suflet.

Timpul.md via animalzoo.ro
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *