Opinii și Editoriale

Câinii, cei mai responsabili pietoni din Chișinău

Îmi pun întrebarea asta cel puțin o dată pe zi. Culmea este că nu văd copii neatenți sau adolescenți rebeli, văd maturi, văd oameni în vârstă și, cel mai grav, văd părinți cu copii, care traversează neregulamentar.

Eu sunt un pieton responsabil, în primul rând pentru că n-aș vrea să mor călcată de mașină. Dacă mă vedeți traversând pe roșu, atunci înseamnă că nu am văzut nicio mașină îndreptându-se spre mine nici la intersecția precedentă. Respectiv, fiind un pieton responsabil, mi se urcă sângele la cap când văd părinți cum își trag puradeii de mână să grăbească pasul, ca să traverseze neregulamentar strada. Mai ales când „zebra” e la câteva zeci de metri distanță.

Zilele trecute, timp de câteva secunde, am văzut cum 3 câini treceau drumul pe pasajul pietonal și, imediat după scena amuzantă, în aceeași intersecție, un bărbat își grăbește fiul să traverseze. Iarăși la câțiva metri de trecere și la roșu.

Păi cum așa, dragilor, câinii au deprins un lucru atât de simplu mai repede decât oamenii? Hai să respectăm șoferii (chiar dacă ei nu procedează întotdeauna la fel cu noi, pietonii) și să încercăm să nu ne scurtăm viața din prostie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *