Ultima oră

Câinii lui Nicolas Sarkozy au devorat mobilierul naţional

Câinii fostului şef al statului francez au provocat stricăciuni mai ales mobilelor aflate în Salonul de argint. Această cameră inestimabilă este cunoscută pentru mobilele sale placate cu aur alb şi acoperite de stofe preţioase. Salonul de argint este cel în care Napoleon şi-a dictat abdicarea în 1815 şi unde preşedintele Félix Faure a murit lovit de apoplexie după un interludiu cu mai tânăra sa amantă.

Se pare că patrupedele lui Sarkozy şi-au asculţit colţii pe braţele fotoliilor, cunoscute pentru faimoasele lor ciocuri de lebădă. Rezultatul: multe piese de mobilier au necesitat restaurare. "Potrivit unui deviz, refacerea ornamentelor aurite realizată de un specialist parizian a costat 6.600 de euro. Doar cumpărarea de materiale ornamentale a fost câteva mii de auro, fără a lua în calcul mătăsurile şi orele de muncă ale muncitorilor de la Mobilierul naţional", relatează articolul.

În pofida costului ridicat al restaurării, Nicolas Sarkozy nu va plăti niciun ban. "De cheltuielile de întreţinere şi de restaurare a mobilierului se ocupă, după caz, instituţiile depozitare sau Mobilierul naţional", le-a explicat celor de la Mediapart dl.Bernard Schotter, administratorul general al Mobilierului. Nu este pentru prima dată când câinii lui Nicolas Sarkozy deterioarează mobilierul statului francez. În perioada în care era ministru de Interne, o canapea fusese restituită în stare deplorabilă: îmbibată de păr de câine şi de urină. 

Sursa: radiochisinau.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *