Ultima oră

Călătoriile interurbane ar putea să fie mai scumpe

Cerinţa vine din partea transportatorilor, care solicită Guvernului majorarea tarifelor cu 10% în primul semestru şi cu încă 10% în cel de-al doilea semestru al anului. Chestiunea a fost discutată, ieri, la şedinţa Comisiei naţionale pentru negocieri şi consultări colective.

Directorul executiv al Uniunii Naţionale a Transportatorilor, Eugen Daţco, a declarat pentru Info-Prim Neo că ministerul de ramură este obligat să monitorizeze toate cheltuielile, iar dacă rentabilitatea este mai mică de 5% – să ajusteze tarifele. „Tarifele sunt aceleaşi din anul 2009, chiar dacă preţul la combustibil a crescut esenţial”, a spus Eugen Daţco. El a menţionat că, în ultimele nouă luni, transportatorii au avut pierderi financiare de circa 60 mln. lei.

Potrivit unui raport al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică, în primele nouă luni ale lui 2011, preţul benzinei a crescut cu 17,2% (15,63 de lei/litru), la motorină şi gazul lichefiat – cu 24,7% şi, respectiv, 15,4%, iar preţurile medii au ajuns la 14,66 de lei/litru şi, respectiv, 7,5 lei/litru.

(I.S.)
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *