Istorie

Calendar Istoric: Pe 17 iulie este înfrântă revoluția lui Tudor Vladimirescu

1918: Din ordinul dat de Partidul Bolșevic, împăratul Nicolae al II-lea și famila sa au fost asasinați la casa Ipatiev din Ekaterinburg, Rusia.

1945: A avut loc Conferința de la Potsdam a șefilor de stat și guvern ai URSS, Marii Britanii și SUA, consacrată reglementării situației postbelice în Europa.

1976: La Montreal (Canada) a început a XXI-a ediție a Jocurilor Olimpice de vară. Gimnasta Nadia Comăneci a obținut trei medalii de aur, iar România a ocupat locul nouă pe națiuni, cu patru medalii de aur, nouă de argint și 14 de bronz.

1980: Au fost inaugurate lucrările de construcție a centralei nuclearo-electrice de la Cernavodă.

1994: În finala Cupei Mondiale de fotbal din Statele Unite ale Americii, Brazilia a învins Italia cu 3-2 la penalty, asigurând astfel titlul mondial pe echipe pentru a patra oară. Este prima finală a Cupei Mondiale care a fost decisă de un penalty.

Pe 17 iulie s-au născut omul politic român August Treboniu Laurian (1810), medicul român Dimitrie Gerota (1867), geologul român de origine cehă Ludovic Mrazek (1867), poetul și politicianul Ion Hadârcă (1949) și cancelarul german Angela Merkel (1954) și filologul român Alexandru Gafton (1966).

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *