Istorie

Pe 18 februarie a fost decoperită planeta Pluto

1790: A apărut, la Iași, periodicul de limbă franceză “Courier de Moldavie”, primul ziar tipărit pe teritoriul țării noastre (până în aprilie 1790).

1854: A început construirea liniilor de telegraf electric București–Giurgiu, București–Ploiești–Brașov, Timișoara–Lugoj–Orșova, făcându–se astfel legătura între liniile telegrafice din Principate și cele din Transilvania.

1929:
A avut loc prima transmisie de teatru radiofonic la Radiodifuziunea Română.

1930: Descoperirea celei de–a noua planete a sistemului solar – Pluto – de către americanul Clyde Tombaugh de la Observatorul Lowell, aflat la Flagstaff, statul Arizona.

1952: Grecia și Turcia au aderat la NATO.

2001: Agentul FBI Robert Hanssen este arestat pentru spionaj în favoarea Rusiei. În cele din urmă este condamnat la închisoare pe viață.

2005: Hăituirea și vânătoarea vulpilor, una din distracțiile preferate ale nobilimii, este interzisă în Anglia și Țara Galilor.

2006: Are loc cel mai mare concert al trupei The Rolling Stones, în fața a aproximativ 1,5 milioane de oameni pe plaja Copacabana din Rio de Janeiro.

Pe 18 februarie s-au născut fizicianul italian Alessandro Volta (1745),fizicianul austriac Ernst Mach (1838), poetul francez Andre Breton (1896), regizorul ceh Milos Forman (1932) și actorul american John Travolta (1954).

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *