Ultima oră

Călin Vieru pus pe gânduri

* Zidul Berlinului a picat, dar există pe faţa pământului trei ziduri de neclintit: Zidul Chinezesc, Zidul lui Pink Floyd şi Zidul Maicii Domnului.

* Comunismul este animism al secolului XX.

* Politicienii noştri sunt şi ei atinşi de criză: în casele lor sunt numai tablouri de prin sec. XVII-XVIII, brânzeturi cu mucegai şi vinuri mult învechite.

* Revoluţionarii sparg orânduiala, savanţii – paradigmele, oamenii de cultură – tiparele, iar politicienii – statisticile.

* Comunismul despre oameni: Aliniaţi şi alienaţi.

* Despre unii politicieni: ar fi bine să-şi plece vanităţile şi să-şi smerească cerbicia.

* Pe lume sunt lucruri de nedezlipit, precum „Amin”-ul de psalm.

Opinii

Mihai Şleahtiţchi, ministrul Educaţiei

Călin Vieru este un spirit elevat, de o evidentă turnură aristocratică. Mereu l-au caracterizat dimensiuni precum dinamismul, responsabilitatea şi orientarea spre succes.

Marian Lupu, preşedintele Parlamentului, preşedinte interimar al R. Moldova

Pe holul Parlamentului, la un tradiţional „Ce faci, Căline?” a urmat răspunsul: „Port coroană şi duc războaie”. Aşa îl cunosc pe Călin încă de pe băncile şcolii – plin de dignitate şi curaj. Azi, privind lucrurile sub un alt unghi, pot să afirm: Călin Vieru este un personaj de o înaltă ţinută, cu un fin gust artistic, dar în acelaşi timp nelipsit de sentimentul răspunderii şi cu simţul datoriei în sânge. Mai este un aprig apărător al dreptăţii şi corectitudinii. Cu calităţi, dar şi cu defecte, cu virtuţi dar şi cu păcate.
În niciun caz Călin Vieru nu este un „oarecare” exemplar al genericului uman şi anume din acest motiv de multe ori este rău înţeles şi greşit apreciat.

Vezi interviul.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *