Externe

Camera Reprezentanților din SUA aprobă 300 de milioane de dolari pentru Ucraina

Camera Reprezentanților din SUA a votat joi seara în favoarea alocării a 300 de milioane de dolari pentru sprijinirea Ucrainei.

Aceste fonduri au fost excluse din proiectul de buget de apărare al SUA și s-a votat pentru adoptarea lor separat.

În plus, Camera Reprezentanților a adoptat un proiect de lege privind cheltuielile pentru apărare în valoare de 826 de miliarde de dolari.

Deși ambele proiecte de lege au fost aprobate, democrații se tem că evidențierea ajutorului pentru Ucraina într-un proiect de lege separat va fi prezentată de propaganda rusă ca o respingere a Ucrainei.

“Rușii sunt buni la propagandă. Va arăta ca un refuz al Americii de la obligațiile sale față de Ucraina” – a declarat un membru al Comisiei pentru Servicii Armate din Camera Reprezentanților, democratul Adam Smith.

În ajun s-a aflat că republicanii din Camera Reprezentanților din SUA au decis să scoată 300 de milioane de dolari din proiectul de lege privind cheltuielile pentru apărare și să le voteze separat, în ciuda promisiunilor președintelui Kevin McCarthy de a nu face acest lucru.

Cele 300 de milioane de dolari în cauză nu au nicio legătură cu finanțarea suplimentară de 24 de miliarde de dolari pentru Ucraina și cheltuielile aferente pe care Casa Albă a solicitat-o în august – și care, de asemenea, a atras opoziția republicanilor de extremă dreapta.

În acest context, Senatul SUA a convenit asupra unui proiect alternativ de rezoluție bugetară pe termen scurt care, printre altele, prevede un ajutor suplimentar de peste 6,1 miliarde de dolari pentru Ucraina, dintre care 4,5 miliarde de dolari pentru cheltuieli de apărare și peste 1,6 miliarde de dolari pentru sprijin economic.

Însă Kevin McCarthy a declarat deja că nu există voturi în rândul membrilor Camerei pentru a susține propunerea de buget a Senatului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *