Actualitate

Cameron: Românii aflați în Marea Britanie pot să rămână și să muncească

„Am primit asigurări de la Premierul Cameron, în numele Marii Britanii, nu în nume personal, că românii vor putea să rămână, vor putea să muncească şi şi-a cerut scuze pentru incidentele care au avut loc acolo. Este, din păcate, foarte clar că nimeni nu a avut un plan B. Acest lucru ne arată că toţi s-au aşteptat să se voteze pentru Remain şi au fost surprinşi de rezultat. Chiar Premierul Cameron ne-a confirmat că tabăra Leave nu are niciun plan concret”, a spus Klaus Iohannis.

Președintele a adăugat că sunt „foarte multe mize” pentru România în cadrul Consiliului European de la Bruxelles, scrie Agerpres.

„Suntem hotărâți să ne negociem poziția foarte bine, în primul rând, sigur, poziția românilor care lucrează și trăiesc în Marea Britanie”, a arătat Iohannis.

Șeful statului a precizat că din discuțiile de până acum purtate pe tema Brexit reiese foarte clar că „nimeni nu a avut un plan B”.

„Acest lucru ne arată că toți s-au așteptat să se voteze pentru "Remain" și au fost surprinși de rezultat. Chiar premierul Cameron mi-a confirmat că tabăra "Leave" nu are niciun plan concret”, a mai declarat Iohannis.

Președintele României participă marți și miercuri la Bruxelles la reuniunea Consiliului European care are ca temă principală Brexit.

Digi24.ro 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *