Economie

Campania electorală a costat 32,6 milioane lei

Cea mai scumpă campanie a fost a Partidului Democrat, care a investit în candidaţii săi din toată republica 11,55 milioane de lei. Următorii fruntaşi la capitolul cheltuieli sînt liberal-democraţii. Aceştia şi-au susţinut candidaţii cu 7,91 milioane de lei. Partidul Comuniştilor a folosit 5,97 milioane de lei pentru promovarea candidaturilor sale la funcţiile de primari şi consilieri. Puţin mai modestă a fost campania liberalilor, cu cheltuieli în valoare de 2,94 milioane de lei.

La celălalt capăt al clasamentului se află Partidul „Patrioţii Moldovei”, care nu a scos nici un leu din buzunar. Ei sunt urmaţi de Partidul pentru Unirea Moldovei, care a cheltuit cei mai puţini bani în actuala campanie – 5166 lei.

Potrivit CEC, datele au fost colectate din rapoartele financiare a 17 concurenţi electorali. Nu au prezentat rapoarte financiare Partidul Ecologist „Alianţa Verde”, Partidul Muncii, Uniunea Centristă din Moldova, Partidul European şi Partidul Socialist. Din totalul celor 1812 candidaţi independenţi înregistraţi de către consiliile electorale de circumscripţie, numai 97 au prezentat rapoarte financiare.

Sursa: Infotag.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *