Internațional

Campanie a Statului Islamic împotriva creştinismului: Biserici şi icoane, distruse, cruci înlocuite cu steagul SI (FOTO / VIDEO)

În imagini se observă cum terorişti îmbrăcaţi în civil distrug crucile de pe bisericile creştine din oraşul Nineveh, din apropiere de Mosul, capitala califatului islamic creat de gruparea teroristă. Ei înlocuiesc crucile cu steaguri sau bannere cu sigla Statului Islamic.

De asemenea, jihadiştii au vandalizat bisericile, distrugând cu ciocanele icoane şi statui reprezentându-i pe Fecioara Maria şi pruncul Iisus.

"Imaginile reprezintă ultima dovadă că Stat Islamic încearcă să cureţe Califatul nou creat de orice urmă a creştinismului", scrie Daily Mail.

"Lor nu le pasă de religiile altora. Ei doar îşi respectă ideologia, iar asta înseamnă să scape de biserici şi de minorităţi. Ei consideră că este o formă de idolatrizare, ceea ce contravine cu interpretarea fundamentalistă a legii islamice. Califatul este al Statului Islamic şi nu mai este loc pentru nimic altceva. Asta durează deja de ceva timp, are loc o campanie sistematică pentru a distruge orice vestigii ale creştinismului", a declarat directorul MEMRI, Steven Stalinsky.

În ultima perioadă, teroriştii SI au ars mii de cărţi şi manuscrise rare din bibliotecile din Mosul, au devastat un muzeu din Mosul, distrugând cu barosul artefacte vechi de sute de ani, au distrus oraşului antic Nimrud şi au început să demoleze oraşul antic Hatra, din nordul Irakului.

În luna februarie a acestui an, organizaţia teroristă a decapitat 21 de creştini copţi egipteni, iar ulterior a răpit peste 220 de creştini sirieni din 12 sate.

Arhiepiscopul Silvano Tomasi, care reprezintă Vaticanul în cadrul Naţiunilor Unite, a declarat, luni, că jihadiştii sunt autorii unui genocid şi trebuie opriţi. Este pentru prima dată când Vaticanul are o astfel de reacţie, deoarece până în prezent se opunea unei intervenţii militare în regiune.

Gruparea Stat Islamic controlează în prezent o regiune extinsă în Siria şi Irak, mai mare ca dimensiune decât Marea Britanie.


sursa: mediafax.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *