Politică

Campanie pe Facebook: Oamenii îl vor pe Leancă – premier și pe Filat plecat de la conducerea țării

Administratorii paginii îl vor pe Iurie Leancă la postul de Premier, chiar dacă, candidatura PLDM la postul de Prim-ministru a fost deja desemnată și de Președintele RM, Nicolae Timofti.

Joi, 12 februarie, doar 42 deputați au votat pentru cabinetul Leancă II, iar vineri, deja, PLDM l-a înaintat la funcție de premier pe Chiril Gaburici. Pagina de susținere a lui Iurie Leancă deja a strâns peste 1.500 susținători: Îl vrem pe Iurie Leancă Premier.

După apariția informațiilor precum că Maia Sandu nu va fi propusă la postul de Ministru al Educației, pe Facebook a început o campanie de susținere a Maiei, iar în mai puțin de 12 ore aceasta a strâns, deocamdată, peste trei mii de susținători.

Potrivit oraginzatorilor campaniei, Maia Sandu trebuie să fie în noul Guvern pentru a păstra și duce la capăt reforma începută în domeniul educației și pentru a păstra drumul european. Mai mult, persoanele care sunt pe pagină spun că sunt gata să iasă în stradă pentru a susține candidatura Maiei Sandu.

O altă campanie, ”Filat lasă-ne” a fost demarată tot pe Facebook, unde internauții îi cer fostului premier moldovean, Vlad Filat să plece de la conducerea țării.


sursa: diez.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *