Social

CAMPANIE SOCIALĂ: „Ajutăm împreună internatul din Cinișeuți”

Copiii cresc fără a avea parte de interacțiune în afara instituției, sunt lipsiți de oportunitatea de a-și descoperi pasiunile sau posibilele opțiuni legate de domeniul în care și-ar dori să lucreze toată viața. Cea mai mare necesitate a acestor copii este de a avea un stil de viață activ și de a beneficia de grija și îndrumarea unor părinți responsabili.

Acum ai posibilitatea de a ajuta școala internat – sanatoriu din satul Cinișeuți, r. Rezina. În afară de ajutor material și a unui program distractiv, organizatorii campaniei sociale invită oameni cu profesii diferite care să le ofere o idee generală despre domenii precum grădinăritul, croitoria, biologia, olăritul și altele.

Acțiunea pornește prin colectarea hainelor și a produselor alimentare, sâmbăta, 26 octombrie, în incinta liceului „Gheorghe Asachi” (intersectia str. Pușkin și 31 August 1989), între orele 11:00-17:00. Pentru cei care vor să doneze obiecte mai mari ca mașini de spălat, cuptoare cu microunde și alte obiecte propuse, noi punem la dispoziție transportul nostru care va colecta direct de la domiciliul sau sediile dvs. Dacă este necesar, suntem gata sa colectăm achizițiile voastre direct de la magazin.

În urma unei discuții cu angajații școlii, s-a stabilit că școala are nevoie de haine pentru copii între 10 si 16 ani (77 de copii), mâncare nealterabilă (cereale, zahăr, ulei, condimente, paste, conserve), rechizite școlare, detergenți pentru bucătărie și pentru haine, obiecte de igienă personală (periuțe și paste de dinți, săpun, gel de duș, absorbante), cărți de literatură artistică și cărți de specialitate, pentru începători, unelte de grădinărit și uz casnic (hârlețe, greble, mături). Astfel încât fondurile orfelinatului sunt limitate, o necesitate mai specială sunt patru roți de 14" pentru iarnă și taloane de benzină pentru mașina internatului. Totuși orice tip de donații sunt acceptate. (Banii colectați vor fi folosiți pentru cheltuielile de transport și cumpărarea bunurilor care vor lipsi după colectare. Restul va fi donat direct.

Vizita la internat va avea loc pe data de 6 noiembrie. Organizatorii vor pune la dispoziție transport pentru vizitatori, deci persoanele interesate de a participa la partea interactivă sau didactică sunt rugate să contacteze organizatorii în timp util.

Mesaj de la organizatori:
„Eeste atât de ușor să aducem bucurie și ajutor. Împreună putem face un lucru mare. Fiți siguri că, participând la această acțiune, vă veți demonstra dvs. înșivă cât este de plăcut să nu rămâi indiferent și să faci un gest omenesc.”

Pentru informații și propuneri apelați:

Coordonator proiect și partea interactivă:
Dumitru Colesnicov – 069029368

Partea didactică:
Alexandra Serediuc – 060607855

Logistica:
Tudor Cotruță – 068566000

Directoarea școlii-internat:
Tatiana – 078624440 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *