CSI / Rusia

Canada cere înăsprirea sancţiunilor împotriva Moscovei: ”Vom continua să pledăm împotriva anexării ilegale a Crimeei de către Rusia”

Potrivit acestuia, în ciuda faptului că ruptura relaţiilor cu Rusia nu a adus nici un beneficiu pentru canadieni, ruşi sau ucraineni, sancţiunile sunt în continuare o politică efectivă.

„Sancţiunile impuse împotriva Rusiei, ca răspuns la agresiunea contra Ucrainei, au efect numai pentru că au fost susţinute de mai multe ţări. Canada trebuie să continue să ceară ca aceste sancţiuni colective să fie menţinute sau chiar înăsprite” a spus Dion.

În acelaşi timp, ministrul a precizat că Canada trebuie să înceteze să mai fie, practic, singura ţară care în relaţia cu Rusia foloseşte politică „scaunului gol”.

„Atâta timp cât vom refuza să cooperăm cu Rusia, prin canale diplomatice şi politice, vom pierde orice posibilitate de a sprijini Ucraina prin negocieri”, a declarat Stéphane Dion.

Cooperarea este importantă şi în alte domenii, în special Rusia şi Canada sunt puteri arctice.

„Canada va continuă să pledeze împotriva anexării ilegale a Crimeei de către Rusia şi agresiunii din estul Ucrainei, şi în acest sens, vom susţine cu tărie aliaţii noştri din NATO. Cu toate acestea, asta nu ne împiedică să restabilim negocierile diplomatice cu Rusia, aşa cum fac aliaţii noştri” – a mai spus ministrul. 

sursa: paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *