CSI / RusiaInternaționalRăzboi

Canada impune noi sancțiuni jurnaliștilor și presei din Rusia. „Războiul regimului rus se bazează pe minciuni şi înşelăciune”

Canada a impus sancţiuni jurnaliştilor şi presei din Rusia, precum şi actorilor consideraţi ”complici ai dezinformării” în legătură cu războiul din Ucraina, conform unui anunţ făcut luni de ministerul de externe de la Ottawa, informează AFP și Agerpres.

„Războiul regimului rus se bazează pe minciuni şi înşelăciune”, a declarat Melanie Joly, şefa diplomaţiei canadiene.

„Pe măsură ce numărul încălcărilor drepturilor omului comise de Rusia continuă să crească, Canada ia măsuri pentru a contracara propaganda care încearcă să le scuze”, a mai adăugat ea.

De asemenea, printre ţintele noilor sancţiuni se numără și postul de televiziune Zvezda (Steaua), deţinut de ministerul rus al apărării, Dmitri Viktorovici Guberniev, prezentator de televiziune, dar şi Vladimir Maşkov, actor vedetă în Rusia, fervent susţinător al lui Putin şi al războiului din Ucraina.

De la invadarea Ucrainei de către Rusia pe 24 februarie 2022, peste 1.400 de persoane şi entităţi aflate sau care provin din Rusia, Belarus sau Ucraina au fost sancţionate de autorităţile canadiene. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *