Internațional

Cancelarul Germaniei nu vede șanse pentru tratative de pace decât retragerea trupelor ruse din Ucraina

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz consideră că nu sunt şanse pentru un final negociat al războiului dintre Rusia şi Ucraina decât după ce Moscova va fi de acord să-şi retragă forţele din teritoriile ocupate, transmite vineri DPA și Agerpres.

”În momentul în care ei vor anunţa că retragerea trupelor se produce, atunci calea pentru discuţii cu Ucraina va fi deschisă – sunt destul de sigur de asta”, a declarat şeful executivului german într-o dezbatere publică organizată joi în oraşul Marburg, situat în landul Hessa (centru).

”Dar încă trebuie să lucrăm puţin în acest scop”, a adăuga Scholz.

Preşedintele Braziliei, Luiz Inacio Lula da Silva a propus ca ţări precum Brazilia şi China să poată juca rolul de mediatori în conflictul dintre Ucraina şi Rusia, potrivit Agerpres.

Însă, Kievul a declarat că respinge orice negocieri până când ocupanții ruși se vo retrage complet de pe teritoriul Ucrainei, inclusiv din peninsula Crimeea anexată ilegal de Rusia în 2014.

La rândul său, Kremlinul s-a distanţat de ideea unor convorbiri de pace în urma anunţului Germaniei şi al altor state occidentale privind trimiterea de tancuri pentru armata ucraineană.

Vă amintim că Rusia a lansat în 24 februarie 2022 o agresiune neprovocată şi nejustificată împotriva Ucrainei. Kremlinul susţine că desfăşoară o ”operaţiune militară specială de denazificare” a ţării vecine şi de protejare a populaţiei rusofone din Ucraina. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Nu cred ca rusii au intrat sa se plimbe in Ucraina.Probabil asa va fi si in R. Moldova – care de 30 de ani tot o da cotita. Va” pupa rusii „cu toate ca voi credeti ca o sa va ia in brate. In Ucraina omoara la gramada si ucrainieni si rusi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *