Actualitate

Cancelarul Germaniei promite Ucrainei mai multe sisteme de apărare aeriană: „Rusia vrea să se asigure că oamenii nu pot supravețui frigului iernii”

Vineri, cancelarul Olaf Scholz a declarat că prioritatea Germaniei în ajutorul pe care îl acordă Ucrainei ar trebui să vizeze sprijinirea apărării de raidurile aeriene ruseşti asupra oraşelor sale şi reconstrucţia infrastructurii, informează Reuters.

Într-un interviu acordat reţelei editoriale RND, cancelarul german a spus că Europa ar trebui să se pregătească să primească mai mulţi refugiaţi din Ucraina.

„Rusia bombardează infrastructura energetică a Ucrainei. Rusia vrea să se asigure că oamenii din Ucraina nu pot supravieţui frigului iernii”.

„În acest moment discutăm cu multe companii germane despre ce pot face pentru a contracara această distrugeri”, a declarat Scholz.

Sistemele de apărare aeriană pe care Germania le-a trimis Ucrainei au jucat până acum un rol cheie în a reduce amploarea distrugerilor, dar Germania va colabora cu parteneri pentru a trimite mai multe astfel de sisteme, a adăugat el.

Anterior, cancelarul Olaf Scholz a convenit într-o convorbire telefonică cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski că Germania va continua să trimită Ucrainei sisteme de apărare aeriană.

De asemenea, cancelarul german a afirmat că este convins că, indiferent de eforturile diplomatice ale liderilor occidentali de a evita acest război în perioada premergătoare invaziei din februarie, Vladimir Putin era setat de mult timp să acţioneze pe această traiectorie, potrivit sursei citate.

„Sunt convins că Putin a decis asupra acestui război în urmă cu doi ani”, a spus el. „Am văzut cum au consolidate trupele… Am sperat că sunt doar gesturi de ameninţare, dar nu a fost aşa: a fost un război îndelung planificat”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *