ROMÂNIA

Când ar putea intra românii fără viză în SUA – Ambasadoarea americană

Ambasadoarea Casei Albe la București, Kathleen Kavalec, a vorbit luni, la Oradea, despre ziua în care românii ar putea intra fără viză în SUA. Aceasta este destul de departe.

Trimisul Washingtonului în țara noastră spune că România va adera la programul de scutire de vize al Statelor Unite ale Americii/Visa Waiver Program cel mai devreme la începutul anului 2025.

”Este scopul meu în acest mandat. Nu poate fi mai devreme de 2025, pentru că avem de măsurat anual rata de respingere, din 1 octombrie până pe 1 octombrie. Dacă totul va fi bine, probabil, la începutul anului 2025.

Sperăm. Nu este garantat. Depinde de multe lucruri ce se pot întâmpla, dar eu cred că ne aflăm pe drumul cel bun”, a declarat ambasadoarea SUA, conform Agerpres. Luni, Kavalec s-a aflat la Oradea, pentru a vernisa expoziţia itinerantă “Noi, Poporul/We the People“. Aceasta celebrează aniversarea a 25 de ani de Parteneriat strategic dintre Statele Unite ale Americii şi România.

Reamintim că, în acest an, Guvernul României a numit un coordonator naţional şi a creat un comitet interinstituţional pentru includerea ţării noastre în programul SUA de scutire de vize.

Tot în 2023, în luna martie, senatorii americani Richard Durbin și Jeanne Shaheen au introdus, în Congres, un proiect de lege care recomandă includerea României în programul Visa Waiver.

Sursa Fanatik

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *