Editorial

Când ne-am transformat în niște javre egoiste?

Ce fel de javră trebuie să fii ca să pui în pericol viața celor mai slabi ca tine, doar ca să mai obții și tu un profit financiar? În fine, după ultimele știri îmi dau seama că suntem o societate egoistă până în măduva oaselor, o adunătură de javre mercantile pe care nu-i va salva nimic, nici schimbarea guvernării, nici integrarea europeană și nici dispariția totală a corupției. Printr-o indiferență și o durere de cot pe care o avem cu toții ne-am deprins cu faptul că statul își bate joc de pensionari. Pensii mizere, facturi umflate, prețuri europene la alimente și medicamente, iar mai nou – majorarea vârstei de pensionare.

Excelent, moldovenește! Despre persoanele cu dizabilități nici nu vreau să vorbesc. În societatea noastră acestea nu au loc, sunt considerați doar niște animale și sunt sortite să moară în casele lor fără a avea măcar posibilitatea de a se deplasa normal. Dacă s-a ajuns ca medicii să violeze pacientele, iar după asta aceiași medici să se plimbe în libertate și să terorizeze victimele care au avut curajul să vorbească despre aceste violuri înseamnă că asta e – suntem niște javre cu toții, de la societatea care a luat apă în gură până la judecătorii corupți care l-au lăsat pe Florea să scape basma curată și până la procurorul care și-a bătut joc de victimele pe care ar fi trebuit să le scape de violator. Trecem și peste asta, că așa suntem noi, că discuția despre bradul hidos din PMAN e mai la modă acum.

Credeam că mai josnic nu se poate, dar s-a ajuns la dezumanizarea totală a societății noastre. O ceată de javre împreună cu statul otrăveau copiii din grădinițe ani la rând, cu bună știință. Ce fel de om trebuie să fii ca să duci carne împuțită la grădinițe? Ce fel de om trebuie să fii ca să primești această carne și s-o pui pe masă copiilor? Cei arestați în acest caz sunt doar cireașa de pe tort. Aici ar trebui să cadă multe capete, inclusiv și de la ministere. Statul, mână în mână cu niște jigodii de bișnițari, ne otrăvea copiii, zi de zi, cu bună știință.

Mai grav e că presa ne vorbește despre succesele CNA, despre lupta cu corupția, însă nimeni nu ne vorbește despre consecințele de durată pe care le vor suporta acești copii. Cum îi tratăm de toate infecțiile cu care i-a hrănit tot statul? Și, mai important, cine va achita aceste tratamente costisitoare? Părinții care au avut de suferit ar trebui să-și angajeze un avocat și să dea statul în judecată, pentru că aceste porcării se întâmplau în instituțiile de stat, instituții plătite din impozitele noastre.

Însă, cunoscând practica judecătorească din RM, nu cred că judecata va ajuta. Judecătorii noștri sunt aceleași javre ca și restul, iar dacă mâine vreun părinte supărat va începe să facă singur justiție, să nu vă întrebați cum s-a ajuns la asta? Anume voi ne impuneți să devenim criminali. Când justiția nu lucrează, ești impus să treci la alte metode. Când democrație nu există, ești impus s-o faci singur, cum te duce capul.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *