Actualitate

Când scăpăm de „Termocom”?

Petru Gontea, şeful Direcţiei generale locativ-comunale şi amenajare din cadrul Primăriei mun. Chişinău, a declarat că dispoziţia privind încheierea sezonului de încălzire este în curs de elaborare, iar căldura urmează a fi sistată la începutul săptămânii viitoare.

„Pentru început, vor fi deconectate de la agentul termic blocurile locative, iar ulterior – spitalele, şcolile şi grădiniţele. Trebuie să vedem cum va fi vremea spre sfârşitul săptămânii, pentru că s-au anunţat temperaturi negative şi, dacă trecem cu bine de duminică, luni ar putea fi deconectată căldura în tot oraşul”, spune Gontea. 

Iuliana Boguşevschi a afirmat în acest sens că, deşi dorinţa consumatorilor este una firească – cea de a economisi consumul de agent termic şi de a reduce costul facturii, deocamdată locatarii pot solicita doar închiderea robinetului la subsolul blocului locativ de la responsabilul de contor. 

„Acum se furnizează agent termic cu temperatura minimă de 65 de grade. Totul este în funcţie de temperatura de afară unde avem peste zece grade cu plus. Respectiv, funcţionăm la parametrii minimi”, a afirmat Iuliana Boguşevschi.

Întrebată care va fi metoda de calcul a facturilor pentru căldură, odată ce temperatura agentului termic este mai mică, Boguşevschi a menţionat că „ceea ce înregistrează contorul în fiecare bloc locativ aceea se va calcula şi nu se va schimba nimic în metoda de calcul”. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *