Timpul Liber

Când și de ce nu e bine să stai acasă

Expoziție personală de pictură, de Dumitru Balica

Când: 15 februarie – 2 martie
Unde: Galeria de artă „Artium”, Centrul Comercial Malldova

28 februarie

Premieră. Spectacolul „Hronicul găinarilor”

Când: ora 18.00
Unde: Teatrul „Mihai Eminescu”
De ce: „Hronicul Găinarilor” acoperă o perioadă falsificată din punct de vedere istoric, chiar și literar. Este timpul în care Moldova a putrezit zgomotos, iar din zgomot unii au dorit să audă o orchestră de lăutari. Aureliu Busuioc a povestit istoria la rece. De aici apare și punctul de vedere postmodernist. Aureliu Busuioc este un nume care contează. Acolo unde se încheie „Hronicul Găinarilor”, cu istoria nomenclaturiștilor, continuă istoria apariției oligarhilor.

Concert „Cuibul” și „Byron”

Când: ora 20.00
Unde: Tipografia5
De ce: Pentru prima dată, formațiile „Cuibul” din Chișinău și „Byron”, din „România”, vor evolua pe aceeași scenă, în cadrul evenimentului Acoustic Mixed Emotions. Semnale cifrate, fraze tăioase, sunete moi, lunecând în armonie…
Prețul: 80 lei

Spectacolul „Testamentul-1”

Când: ora 18.00
Unde: Teatrul „Luceafărul”
De ce: Spectacolul „Testamentul – 1” este o comedie cu un subiect „fierbinte” din realitatea imediată a acelor vremi. Spectacolul se joacă în toți aceşti ani cu sala plină. Eroul principal, Pricoche Sâmbure, este un ţăran cu demnitate pe care nu-l poţi amăgi sau „cumpăra” cu promisiuni deşarte. Cei trei feciori ai săi, Iacob, Alecu şi Nichita, nu-i seamănă nici pe aproape. Sunt diferiţi, reprezentând un spectru mai larg al contemporanilor noştri – unii sunt hrăpăreţi, alţii au încercat să se acomodeze timpurilor, iar a treia categorie îi reflectă pe rătăciţii politici.

Maria Stoianov în „La Prispa cu Doruri Multe”

Când: ora 18.30
Unde: Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”
De ce: Va fi un spectacol de poezie și cântec popular cu ocazia aniversării Mariei Stoianov cu invitaţii Tudor Ungureanu și Formaţia folclorică „Ştefan Vodă”.

1 martie

Concert „Metafora”

Când: ora 19.20
Unde: Muzeul Zemstvei
De ce: Repertoriul trupei „Metafora” constă în lucrările compozitorilor greci Manos Hadzidakisa şi Mikisa Teodorakisa, precum şi melodii populare. Motivele grecești sunt atât de bogate, diverse și fascinante, încât cântecele lor te pot face să plângi, apoi să te ridice la dans.

Festivalul Internaţional de muzică „Mărţişor-2014”

Când: ora 19.00
Unde: Palatul Național „Nicolae Sulac”
De ce: Spectacolul de inaugurare promite să fie foarte frumos. Sunt invitați muzicieni și interpreți de valoare precum Valentina Naforniţă, Ilian Gârneț, Zinaida Julea, Nelly Ciobanu, Igor Ţurcanu, Vadim Mitreaev (Ucraina), Tania Cerga, Corina Ţepeş & Costi Burlacu, Formaţia „Catharsis”, Nicolae Gribincea şi formaţia „Plăieşii”, Ansamblul „Concertino”, Ansamblul Naţional de Dansuri Populare „Joc”, Orchestra Simfonică Naţională „Teleradio Moldova”, Orchestra municipală de muzică populară a fraţilor Advahov și mulți alții.

2 martie

Concert „Veriga”

Când: ora 20.00
Unde: Clubul Albion
De ce: După o iarnă productivă, formația „Veriga” vă invită la un concert dezghețat. Un line-up acustic marca „Veriga” și o continuare cu piese pline de emoție. V-au pregătit lumini, fum și mare nebunie.
Prețul: 50 lei 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *