Timpul Liber

Când și de ce nu e bine să stai acasă

7 martie

Recital Vocal „Dialogul Dragostei”

Când: ora 17.00
Unde: Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”
De ce: În cadrul recitalului vocal, soprana Tatiana Tretiak și pianista Tatiana Starcenko, din Belarus, vor interpreta mono-opera „Aşteptarea”, de M. Tariverdiev, romanţe şi cântece, de M. Tariverdiev, I. Shvarts, A. Petrov.

Spectacolul „Câinele grădinarului”

Când: ora 18.00
Unde: Teatrul „Luceafărul”
De ce: „Câinele grădinarului” de Lope de Vega, este unul dintre cele mai complexe şi mai desăvârşite texte din dramaturgia clasică universală pe care puţini regizori s-au încumetat să-l abordeze. Este o piesă care vorbeşte despre principii morale fundamentale, lăsate la cheremul unor oameni ce vin din clasele sociale radical opuse, despre un adevăr la care ajunge fiecare dintre cei implicaţi, prin mijloace şi modalităţi proprii mediului care aparţin şi intelectului pe care îl au.

Spectacolul „Zgomote din culise”

Când: ora 18.00
Unde: Teatrul Național „M. Eminescu”

Duo de chitară „Tornado”

Când: ora 18.00
Unde: Sala cu Orgă
De ce: Acest duo de chitară va fi interpretat de Serghei Kovtunov și Igor Tulințev din Rusia. Ei vor prezenta muzică clasică, flamenco, latino și folk.

Concert Geta Burlacu, Yolka Flyman și Valeria Stoica

Când: ora 20.00
Unde: Leogrand Convention Center
De ce: Geta Burlacu, Yolka Flyman și Valeria Stoica, împreună cu Angry Band vor uita pentru o zi de repertoriul lor obișnuit. Astfel, publicul va putea admira și aprecia calitățile lor vocale într-un concert „unplugged” cu piese internaționale magnifice.

8 martie

A.G.TRIO, in the house

Când: ora 21.00
Unde: Tipografia 5
De ce: A.G. Trio este o trupă austriacă, formată din Roland von de Aist, Andy Korg şi Aka Tell. Aceştia sunt cunoscuţi pentru muzica lansată sub marca Etage Noire, casă de discuri condusă de Parov Stelar. Stilul muzical caracteristic A.G. Trio poartă amprenta electro-house-ului, peste care presară vocaluri catchy, şi astfel, fiecare show live este plin de energie şi vibe pozitiv.

Concert Ţapinarii și Fără zahăr

Când: ora 21.00
Unde: Club Albion
De ce: Sărbătoriți Ziua Femeii într-un mod neordinar! Pentru intelectualii din Chişinău, două trupe de muzică fără limite, când vine vorba de ironie şi umor sănătos, vor construi un show de muzică, umor şi stand-up de neuitat.

O seară de acordeon

Când: ora 18.00
Unde: Sala cu Orgă
De ce: Acordeonistul și compozitorul italian, Renzo Ruggieri, împreună cu Ansamblul de Acordeoniști Concertino, condus de Eugen Negruţa, prezintă muzică de popularitate și propriile creații.

Concertul „De dragul tău” de Marcel Pavel

Când: ora 16.00
Unde: Palatul Național „Nicolae Sulac”
De ce: Sunteți invitați la un recital de excepție cu interpretul din România, Marcel Pavel. La concert vor mai participa Nelly Ciobanu, Costi Burlacu şi Corina Ţepeş, Gheorghe Ţopa, Veceslav Busuioc, Adrian Ursu, Probachus, Ana Barbu, Ady, Valeriu Cornea, Alexandru Vdovicenco, Igor Cuciuc, Show-Balet „Just Friends”, Show-Balet „Class”.

Spectacolul „Prinţesa-broască”

Când: ora 11.00
Unde: Teatrul de Păpuși „Guguță”
De ce: Vine o vârstă când trebuie să te însori. Că eşti fecior de ţăran, că eşti fecior de împărat… Un împărat se pomeni cu trei feciori buni de însurat. Îi trimite în lumea mare să-şi găsească neveste. Flăcăilor le vine un gând năstruşnic: în locul unde le vor cădea cuşmele aruncate de ei, de acolo îşi vor lua neveste. Vai, ce necaz pe capul lui Ivan! Cuşma lui a căzut într-o baltă! Şi-a luat de nevastă o… broască! „Ha-ha-ha”, au râs ceilalţi fraţi. Dar, râde bine cine râde la urmă! Cum a devenit Ivan cel mai fericit? Puteţi afla, dacă veniţi la spectacol.

Spectacolul „Hronicul găinarilor”

Când: ora 18.00
Unde: Teatrul „Mihai Eminescu”
De ce: „Hronicul găinarilor”, după romanul cu același nume, scris de Aureliu Busuioc, este despre apariția unei noi clase sociale și politice, odată cu înființarea unui sat, Găinari, compus din găinarii alungați din alt sat. Deloc întâmplător, fondarea Găinarilor are loc în 1812, anul ocupației țariste. Acțiunea se încheie în 1970, când „noii găinarii” sunt „perfecți”, sunt o clasă socială și politică bine definită. Hoții de găini, niște scursuri ale societății rurale, după ce sunt ținuți la distanță, sunt luați în brațe de puterea sovietică. Care le transformă defectele în mari calități, tot ce era hoție, nerușinare – devine act de eroism și jertfire.

9 martie

Fete pe biciclete

Când: ora 15.00
Unde: în fața Arcului de Triumf
De ce: Fiindcă a venit primăvara, iar bicicletele trebuie scoase din garaj, toate fetele sunt invitate să dea o tură prin oraș. Sunteți rugate să vă decorați bicicletele, hainele cu flori. Participantele vor fi escortate de o mașină a poliției. Doritorii de gen masculin, vor fi primiți cu brațele larg deschise. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *