Spectacole

Când și de ce nu e bine să stai acasă

Când: până la 24 aprilie
Unde: Muzeul Național de Artă
De ce: Roman Tolici este cel mai cunoscut artist contemporan român de origine basarabeană. Expoziţia personală „Ceremonii” prezintă o selecţie amplă de lucrări realizate de Roman Tolici pe parcursul ultimului deceniu, care cuprind şi descriu atât subiecte de interes general politic, social sau religios, cât şi evenimente biografice, de natură personală, din viaţa artistului.
Titlul expoziţiei conotează ansamblul lucrărilor concret şi simbolic, plasându-l pe artist în poziţia unui maestru de ceremonii: fundalurile realiste şi hiper-realiste transgresează funcţia unor simple peisaje şi chestionează o întreagă diagramă internaţională de celebrări (zilele naţionale din seria Park), acţiunile cotidiene ale unor figuri comune devin descrieri ale tiparelor comportamentale general acceptate (picturile din seria Action), în timp ce reprezentările nunţii şi înmormântării, care centrează întreaga prezentare, constituie cele mai importante ritualuri de viaţă şi de moarte care marchează existenţa umană.

Expoziție de pictură „Stropi de Moldova”

Când: 18 aprilie – 2 mai
Unde: MolDeco, bd. Moscova 14/1
De ce: Expoziția de pictură „Stropi de Moldova” aparține lui Iurie și Ianis Lungu. Lucrările sunt un duet-duel între tată și fiu. Icoanele bizantine se confruntă cu portretele personajelor notorii din istoria neamului nostru, metafore ale patriotismului, dar și tablouri-poezii despre adevăratele valori. „Stropi de Moldova” sunt stropii care trebuie adunați din ce a mai rămas, un îndemn să privim mai departe și mai adânc decât doar suprafața picturilor…

Expoziția personală a lui Veaceslav Ignatenco

Când: 14 aprilie – 2 mai
Unde: Galeria de Artă ai Ambasadei Ungariei
De ce: Pictorul este bine cunoscut pentru participarea la expozițiile din Belarus, Moldova și Ucraina. Galeria va fi deschisă pentru vizitatori de luni până vineri de la 11.00-12.00.

Vineri

Jazzy-Folk Friday

Când: ora 20.00
Unde: Cafenea Propaganda
De ce: Colectivul muzical RatriMusic, format din vocalista și viorista Maria Miller și Arseny Novalenko – voce și chitară, precum și prietenii lor de pe tur acordeonistul Benoit Gingras, din Canada și contrabasistul Mel Freund, din Franța, vă așteaptă pentru o seară jazistică.

Sâmbătă

Spectacolul „Prinţesa-Broască”

Când: ora 11.00
Unde: Teatrul de Păpuși „Licurici”
De ce: Vine o vârstă când trebuie să te însori. Că eşti fecior de ţăran, că eşti fecior de împărat… Un împărat se pomeni cu trei feciori buni de însurat. Îi trimite în lumea mare să-şi găsească neveste. Flăcăilor le vine un gând năstruşnic: în locul unde le vor cădea cuşmele aruncate de ei, de acolo îşi vor lua neveste. Vai, ce necaz pe capul lui Ivan! Cuşma lui a căzut într-o baltă! Şi-a luat de nevastă o… broască! Ha-ha-ha, au râs ceilalţi fraţi. Dar, râde bine cine râde la urmă! Cum a devenit Ivan cel mai fericit? Puteţi afla, dacă veniţi la spectacol.

Duminică

Sax’N’Flu: Jazz One

Când: ora 21.00
Unde: „44” – Jazz Cafe
De ce: Colectivul „Sax’N’Flu” este o combinație ideală a magicului flaut cu, desigur, măria-sa saxofonul. El te pune în mișcare în ritmul inimii tale, făcând improvizație melodică, ce redă perfect gândurile, trăirile și emoțiile publicului. Sunetele fascinante ale unui spectacol live vor rămâne neapărat în inima tuturor.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *