Timpul Liber

Când și de ce nu e bine să stai acasă

Unde: Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală
De ce: Pentru prima dată în Republica Moldova vor fi expuse mai mult de 150 de obiecte ritualice unice în lume – fetişuri, măşti de ceremonii şi de protecţie, instrumente muzicale şi de medicină tradiţională, arme şi sceptre ale conducătorilor de triburi şi alte obiecte simbolice.
Vernisajul a fost posibil prin contribuţia deosebită a lui Marc Van Wesemael, colecţionar care şi-a dedicat viaţa studierii şi protejării patrimoniului cultural.

Expoziția „Măşti şi feţe în gravuri” de Paul Gavarni

Când: 17 iunie – 7 august
Unde: Muzeul Național de Artă
De ce: Expoziţia actuală prezintă o selecţie din 33 de litografii ale lui Gavarni, dintre cele circa 100 de lucrări ale acestuia, aflate în patrimoniul muzeului.

4 iulie


Filmul „Hotel Grand Budapest”

Când: ora 21.00
Unde: Auto Cinema (în spatele centrului comercial Megapolis Mall)
De ce: „The Grand Budapest Hotel” descrie aventurile lui Gustave H (Ralph Fiennes), un legendar portar la un mare hotel european din perioada interbelică, şi ale lui Zero Moustafa, hamalul hotelului, care devine cel mai bun prieten al său. Povestea include un furt de proporţii şi recuperarea unei picturi renascentiste, dar şi lupta pentru o avere de familie, totul pe fundalul schimbărilor bruşte şi dramatice ce afectează viaţa pe continent.

5 iulie


Concert „We Singing Colors”

Când: ora 20.00
Unde: Muzeul Zemstvei
Preț: 70 de lei
De ce: „We Singing Colors” e o trupă pop folk din București și, după cum deja știm, concertele lor sunt ca o întâlnire între prieteni, deschise, intime, amuzante și foarte prietenoase. Ajung la Chișinău ca să aducă primul lor album „Made of wool, made of heavy metal”.
Trupa a fost înființată în 2010, la inițiativa lui Andrei Hațegan, ca un proiect personal, pe lângă trupa The Amsterdams. La îmbinarea dintre instrumente acustice, sunete electronice naive și muzică, bazată pe armonii vocale, găsim trio-ul „We Singing Colors”.

Expoziție de ilustrații de George Roșu

Când: ora 20.00
Unde: Muzeul Zemstvei
De ce: George Roșu se ascunde după titlul de ilustrator. Ilustrează categorii de oameni inventate special pentru a fi ilustrate. Zice că îi plac poveştile şi cafeaua, fondantul şi pisicile, filmele vechi şi muzica, cărţile cu poze şi romanele traduse bine, poeziile adevărate şi poeţii reali, desenele de copii şi teatrul de păpuşi, teatrul serios şi umorul isteţ, Woody Allen şi Fraţii Grimm.

6 iulie

Spectacolul „Copiii foametei. Memorii”

Când: ora 18.00
Unde: Teatrul „Mihai Eminescu”

Green Run Moldova

Când: 5-6 iulie
Unde: satul Tarasova, r-nul Rezina, zona de-a lungul râului Nistru la nord-estul Moldovei, 160 km de Chișinău
De ce: Sunteți invitați la o cursă în inima naturii și frumuseților culturale ale Moldovei. Vor fi competiții la diferite probe de alergat și ciclism. Este vorba despre un eveniment de un weekend, dedicat modului sănătos de viață. Totodată, programul va cuprinde și o agendă culturală cu aspect local.
Organizatorii vor oferi transport contra plată la locul evenimentului de la Chișinău.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *