Cultură

Când și de ce nu e bine să stai în casă

Când: 18-21 septembrie

Unde: MOLDEXPO

De ce: Acum are loc a IV ediție a Târgului de carte, care are drept scop promovarea cărţii şi a serviciilor specializate în domeniul învăţământului. În cadrul evenimentului veți găsi cărţi autohtone şi de peste hotare, manuale, publicaţii metodice, enciclopedii, literatură informativă, dicţionare, cărţi electronice; ediţii noi, studii în ţară.

De altfel vor fi organizate întâlniri cu autorii, prezentări a ediţiilor noi, conferinţe tematice cu cititorii, jocuri intelectuale, expunerea cărţilor rare şi vechi, master class-uri şi lecţii deschise, concursuri, mese rotunde pe probleme de educaţie, prezentarea instituţiilor de învăţământ.

Noaptea filmelor sub stele

Când: 12-28 septembrie, ora 18.40

Unde: Muzeul Național de Arheologie și Istorie (MNAI)

De ce: Atmosfera anilor ’50 se va renaște pe teritoriul muzeului, unde vor rula zece filme produse în această perioadă. Evenimentul are drept scop colectarea fondurilor pentru un azil, din prețul biletelor de intrare. Toate aceste filme vor fi rulate în aer liber, astfel organizatorii îndeamnă spectatorii să vină pregătiți cu pături și haine calde. Filmele vor fi difuzate în limba engleză cu subtitrări în română.

Preț: 15 lei

Program:

19. 09 – Filmul „It’s a wonderful life” (n.red. „Este o viață minunată”) anul 1946
20. 09 – Filmul „Some like it Hot” (n.red.: „Unora le place jazz-ul”), anul 1959
25. 09 – Filmul „Sabrina”, anul 1954
26. 09 – Filmul „Cyrano de bergerac”, anul 1950
27. 09 – „Breakfast at Tiffany’s” (n.red.: „Mic dejun la Tiffany”), anul 1961
28. 09 – Filmul „The Apartment” (n.red.: „Apartamentul”), anul 1960

19 septembrie

Concert simfonic

Când: ora 18.00

Unde: Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”

De ce: Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naționale și Capela Corală Academică „Doina” vor interpreta uverturile operelor „L’italiana in Algeri” și „Semiramide”, de G. Rossini, uvertura operei „Nabuco”, „Trubadurul”, „Aida” și coruri din operele „Nabuco”, de G. Verdi și Simfonia nr.5, de L. van. Beethoven.

Târgul de haine vintage

Când: ora 10. 00-18.00

Unde: str. Dacia 20, salonul New Look

De ce: Garderoba fiecărei femei merită condimentată cu noi ţinute şi accesorii asortate, gata să facă faţă oricărei provocări, mai cu seamă acuma toamna!

Rochiţe de toamnă, pulovere, pantaloni – toate în culori vii, multă dantelă şi pălării, mănuşi glace şi voal georgette, bijuterii şi eşarfe elegante, pantofi, genţi şi bijuterii vă aşteaptă să le descoperiţi la târg. Sunteți invitate la Târgul de haine vintage, unde veți avea ocazia să alegeți piese vestimentare şi accesorii unice, handmade pentru fiecare stil şi fiecare buzunar!

20 septembrie

Concert „Subcarpați”

Când: ora 22.00

Unde: Tipografia 5

De ce: De această dată, formaţia vizitează Moldova cu toţi membrii care participă la crearea pieselor. Susținere mare întregii echipe „Subcarpați” care va prezenta ultimul lor album „Pielea de găină”. Albumul a fost lansat în data de 13 iunie 2014.

Spectacolul „Cântecul mierlei”

Când: ora 11.00

Unde: Teatrul „Licurici”

21 septembrie

Festivalul râului Bâc „Iubește-ți râul!”, ediția II

Când: orele 11.00 – 20.30

Unde: Complexul etno-cultural VATRA

De ce: Festivalul râului Bâc este locul unde natura şi dragostea se contopesc în folclor. Scopul acestui eveniment este de a readuce la viaţă râul Bâc şi pentru a uni toţi oamenii care locuiesc în bazinul acestuia. În cadrul acestuia peste 400 de artişti populari din regiune vor reînvia tradiţiile strămoşilor noştri pentru a transmite o suflare nouă râului. Alături de artiştii populari din localităţile bazinului, la festival vă aşteaptă şi surorile Osoianu, promotoare veritabile ale folclorului autentic, Maria Iliuţ, artistă exemplară în Moldova, Dara, tânăra interpretă care va bucura publicul cu un recital de excepție, inspirat din muzica folclorică, formația Catharsis și Vali Boghean Band, îndrăgit artist basarabean cu voce și creație excepțională.

De asemenea, oaspeții și invitații festivalului vor putea savura bucate tradiţionale şi vin de casă, muzică bună, multă distracție, voie bună și atmosferă de sărbătoare. Pe copii îi aşteaptă distracţii pe măsură, precum body art, modelare în lut polimeric, teatru de păpuşi, plimbări cu poneiul, ateliere de arta olăritului.

(A.G.)

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *