Timpul Liber

Când, unde și de ce să nu stai în casă

Filmul „La limita de jos a cerului”

Când: 5-11 decembrie
Unde: Cinematograful „Patria Loteanu”
De ce: Viorel (Igor Babiac) este un traficant mărunt de droguri care trăieşte într-un orăşel uitat de lume din Republica Moldova. Cel mai bun prieten al său îl târăşte după el în visul lui nebun de a zbura cu un deltaplan stricat, mama sa îl bate la cap să îşi găsească un serviciu, iar femeia pe care o iubeşte urmează să plece cu iubitul care trebuie să iasă din arest preventiv. Viorel decide să îşi schimbe viaţa în bine, însă realizează curând că binele e o chestiune relativă…

10 decembrie

Concert în memoria lui Masiucov

Când: ora 18.00
Unde: Filarmonica Națională „S. Lunchevici”
De ce: Muzicienii Vladimir Axionov, Margareta Cuciuc, Constanţa Sclifos, Olga Carabenco, Cristina Grosu, Xenia Stolearciuc, Irina Sandu-Rotaru, Elena Spac, Angela Molodojan, Natalia Botnariuc vor interpreta „Hora prieteniei”, Rondo pentru oboi şi pian, Toccatina pentru violă şi pian, „Vrăbioarele din Chişinău", „Cişmea” și Sonata pentru vioară şi pian.

11 decembrie

Film francez „Ca frații”

Când: ora 18.30
Unde: Cinematograful Gaudeamus
De ce: Filmul „Ca frații”, realizat de Hugo Gelin, povestește istoria a trei oameni Boris, Ilie și Maxime. Din moment ce Charlie este plecat, viața lor s-a spulberat. Acești trei oameni aveau o pasiune pentru Charlie. Ea a fost sora lor, soția de viață sau prietenul lor, ea i-a susținut. Ea le-a cerut un lucru, să călătorească împreună, iar ei au hotărât să-i îndeplinească dorința. Astfel, s-au îndreptat spre Corsica și casa pe care Charlie iubit-o. Vezi ce s-a întâmplat acolo.

Expoziţia Brazilor de Crăciun

Când: 11-19 decembrie
Unde: Teatrul Național de Artă
De ce: Ai doar o săptămână la dispoziţie ca să faci o vizită brazilor care se întâlnesc la muzeu. Vino să susţii noua generaţie de tineri talentaţi ai ţării care vor expune peste 50 de brazi unici. Vei avea ocazia să votezi bradul care te-a cucerit şi să-l ajuți pe autorul acestuia să câştige premiul pus în joc.
La Expoziţia de la muzeu vei putea participa la o licitaţie silenţioansă.

Spectacolul „Cântec de leagăn pentru bunici”

Când: ora 18.00
Unde: Teatrul Național „M. Eminescu”
De ce: „Cântec de leagăn pentru bunici” este o dramă a oamenilor de la sat, care îşi duc cu greu povara vieţii. Teofil Augustinovici, directorul şcolii săteşti este, practic, cea mai de încredere persoană a satului, fără de care nu se petrece absolut nimic. Spectacolul este condimentat cu efecte comice. Limbajul şi comportamentul eroilor aminteşte de perioada anilor 80-90, perioada „Marii Restructurări Sovietice”. Acest spectacol ne îndeamnă să ţinem la focul din vatră, casa părintească.

12 decembrie

Casual thursdays „Game Night”

Când: ora 20.00
Unde: Tipografia 5
De ce: În fiecare joi Tipografia5 vă invită să redescoperiți farmecul jocurilor de masă. Şah, fotbal de masă, Ping Pong, muzica energizantă și relxantă în același timp vă vor pregăti pentru un sfârșit de săptămână cât mai plăcut.

Concert de Crăciun

Când: ora 18.00
Unde: Sala cu Orgă
De ce: Ambasada Germaniei la Chișinău organizează tradiționalul concert de Crăciun care va fi ținut de Orchestra de Cameră a AMTAP, dirijată de germanul Patrick Strub. Soliștii Anna Strezeva, Olga Boico, Natalia Tanasiiciuc vor interpreta opera de Corelli, Vivaldi, Handel, Bach, Liszt, Ceaikovski.

13 decembrie

Spectacolul „Pomul Vieţii”

Când: ora 18.00
Unde: Teatrul Național „M. Eminescu”
De ce: „Pomul vieţii” este povestea tristă a oamenilor calzi, emotivi, temperamentali, care sorbesc cu patimă din cupa suferinţelor omeneşti. Condimentarea spectacolului cu efecte comice este oportună, evoluţia actorilor atingînd coardele sufletului omenesc. E un spectacol care denunţă metehnele societăţii noastre.Versurile matcovschiene: „Sfîntă ni-i casa, din leagăn de dor ce coboară” exprimă un adevăr simplu şi profund al protagoniştilor spectacolului. „Pomul vieţii” ne îndeamnă să oprim suferinţa pentru totdeauna.

Concert Coma & E.M.I.L

Când: ora 18.00
Unde: club Albion
De ce: Două dintre cele mai iubite trupe românești vin la Chișinău. Concertul face parte din turneul "Breaking Bad Since 2000", prin care formaţiile Coma şi E.M.I.L. sărbătoresc 13 ani de evoluţie permanentă. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *