Timpul Liber

Când, unde și de ce să nu stai în casă

Circ „Duba şi Buba într-o călătorie în jurul lumii”

Când: prezent-15 ianuarie, orele 12.00 și 15.00
Unde: Moldexpo, pavilionul № 2
De ce: După 10 ani de Antract, Circul din Chișinău prezintă pentru copii și adulți un spectacol de revelion cu participarea animalelor dresate, echilibriștilor și jonglerilor, acrobaților și iluzioniștilor, dar și a gimnaștilor și clovnilor veseli.
Preț: 60-120 lei

8 ianuarie

Spectacolul „Dârzul soldățel de plumb”

Când: ora 12.00
Unde: Teatrul „Licurici”

Proiecție „Seven Easy Pieces”


Când: ora 19.00
Unde: Teatru Spălătorie
De ce: „Seven Easy Pieces” reprezintă șapte performance-uri clasice din anii 60-70 „reanimate” de artista Marina Abramovic în anul 2005 la Guggenheim Museum din New York.

9 ianuarie

O seară Bach


Când: ora 18.00
Unde: Sala cu Orgă
De ce: Ion Josan, la violoncel și Natalia Svîrîdenko, din Kiev, la clavecin, vă invită la o seară Bach.

„Old school” concert

Când: 21.00
Unde: Club Albion
De ce: Muzicienii din cadrul formației „Alinico” vă invită să vă amintiţi de cele mai bune trupe ale anilor trecuţi. Ei vor interpreta live rock-hiturile anilor ’60- 2000, ale trupelor Eric Clapton, B.B.King, Chris Isaak, Chuck Berry, Chris Rea, Elvis Presley, Dire Straits, Deep Purple, Pink Floyd, Santana, The Beatles, The Rolling Stones și multe altele.
Preț: 30 lei

10 ianuarie

„Al 4-lea” în Republică


Când: ora 18.30
Unde: Biblioteca Națională a Republicii Moldova
De ce: Este vorba despre lansarea primului roman semnat de Moni Stănilă. „Al 4-lea” este cea de patra carte pentru Moni Stănilă. „Am citit romanul lui Moni Stănilă, „Al 4-lea”, manuscrisul, de fapt. Foarte intens, de la prima la ultima pagină, cum n-ar putea scrie vreun prozator, o povest(ir)e foarte tare, psihologic-existenţială, actuală, în acelaşi timp de aici şi acum, dar şi de oriunde altundeva, o naraţiune încordată, un subiect la limita, un personaj fragil, asocial, atemporal şi de neuitat, un român foarte viu”, spune Mihail Vakulovski.

Spectacolul „Zgomote din culise”


Când: ora 18.00
Unde: Teatrul „Mihai Eminescu”

Concert „Groovelight”

Când: ora 21.00
Unde: JazzCafe
De ce: „Groove Light Acoustic Band”, compusă din interpreta Svetlana Sergheeva, saxofonistul Dmitrii Sergheev și chitaristul Dmitrii Tampei, vă vor cuceri cu versiunea originală a celor mai populare melodii, iar odihna vă va cufunda în cea mai lejeră și plăcută atmosferă fiind luminată de sunetele instrumentelor muzicale.

11 ianuarie

Spectacolul „Pomul Vieţii”


Când: ora 18.00
Unde: Teatrul „Mihai Eminescu”
De ce: Spectacolul „Pomul vieţii” este povestea tristă a oamenilor calzi, emotivi, temperamentali, care sorb cu patimă din cupa suferinţelor omeneşti. Condimentarea spectacolului cu efecte comice este oportună, evoluţia actorilor atingând coardele sufletului omenesc.
E un spectacol care denunţă metehnele societăţii noastre. Versurile lui Matcovschi: „Sfântă ni-i casa, din leagăn de dor ce coboară" exprimă un adevăr simplu şi profund al protagoniştilor spectacolului. „Pomul vieţii” ne îndeamnă să oprim suferinţa pentru totdeauna.

12 ianuarie

Spectacolul „Omuleţii de zăpadă”


Când: ora 11.00
Unde: Teatrul „Licurici”

Spectacolul „Cenuşăreasa”

Când: ora 12.00
Unde: Teatrul „Luceafărul”

Opera „Evgheni Oneghin”


Când: ora 16.00
Unde: Teatrul Național de Operă și Balet
De ce: Opera după romanul omonim de Alexandr Puşkin, a apărut la sugestia cântăreței lui E.Lavrovskaia, în luna mai a anului 1877. Iniţial compozitorul P.Ceaikovski a trecut cu vederea această propunere, însă mai târziu, entuziasmat de acest subiect, începe lucrul cu mare ardoare asupra unei noi opere. Acţiunea se petrece la conacul familiei Larin, la Petersburg în sec.XIX.

Spectacolul „Panică la Grand Hotel”


Când: ora 18.00
Unde: Teatrul „Mihai Eminescu”

12 ianuarie

Seara „Femme Fun”


Când: ora 17.00
Unde: Teatrul Spălătorie
De ce: De ziua lui Alice Paul, sufrageta americană şi militanta pentru drepturile femeilor, se anunţă „Femme Fun”,un spaţiu feminist pentru femei, bărbaţi şi toţi ceilalţi. Muzica, proiecţia filmului indie despre femei „Frances Ha” și poezie feministă.
Preț: 30 lei 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *