Economie

Când va micșorat tariful la energia electrică? Directorul Energocom: „Practic, astăzi, până la orele amiezii vor fi semnate aceste contracte”

Contractele între Energocom și furnizorii de energie electrică, companiile „Premier Energy” și „Furnizarea Energiei Electrice Nord” (FEE Nord), sunt în proces de semnare. La moment, părțile verifică dacă, din punct de vedere tehnic, acestea corespund tuturor normelor legale, a anunțat directorul interimar al SA „Energocom”, Victor Bînzari.

„Contractul este în proces de semnare. Atunci când se face un contract suplimentar între Energocom și furnizori, se analizează dacă, din punct de vedere tehnic, totul este în regulă. Practic, astăzi, până la orele amiezii vor fi semnate aceste contracte. Noi am expediat către ei draft-ul. Acum, ei verifică dacă totul este în ordine, după care îl semnăm”, a declarat el.

Menționăm că în conformitate cu hotărârea Comisiei pentru Situații Excepționale din 5 decembrie, după semnarea contractelor cu Energocom, Premier Energy și FEE Nord vor avea la dispoziție o zi pentru a înainta către Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică cererile de ajustare a prețurilor reglementate pentru furnizarea energiei electrice.

Ulterior, în decurs de trei zile, ANRE va examina și aproba prețurile reglementate pentru furnizarea energiei electrice, cu aplicarea acestora începând cu data de adoptării deciziei de către consiliului de administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică.

Vă amintim că viceprim-ministrul Andrei Spînu anunța că, conform calculelor preliminare, tariful la energie electrică ar urma să scadă cu 25% și va constitui în jur de 4 lei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *