Bună Dimineața

Când vom chema și noi armata română să ne apere de ruși?

Potrivit acestei „logici” noi ar urma să băgăm armata în Tiraspol ca să ne apărăm conaționalii noștri care cu adevărat sunt discriminați și batjocoriți. Nu mai vorbim de faptul că Tiraspolul e parte a teritoriului nostru național, iar rușii țin armata lor acolo. Pe cine apără această armată? Oare noi le închidem rușilor școlile la Tiraspol? Le interzicem rușilor să vorbească rusește la Chișinău?

În R. Moldova, cu adevărat discriminați sunt etnicii români. Rușii mențin aici o „coloană a cincea” formată din asemenea structuri de ocupație cum sunt Partidul comuniștilor (și alte partide rusofile de stânga), Mitropolia Moldovei ș.a. Populația băștinașă majoritară românească a fost transformată în „minoritate etnică”. Dacă noi, această „minoritate etnică”, suntem discriminați de ruși – dar faptul e evident! – de ce să nu ne adresăm României să introducă armata, pentru a ne proteja drepturile și interesele?

Vă imaginați cum ar reacționa Moscova, ce urlete propagandistice s-ar revărsa pe mapamond, despre „agresiunea și ocupația românească”?

Pe ce mizează rușii declanșând o campanie propagandistică fără precedent prin cinismul ei în legătură cu ocuparea peninsulei Crimeea? Cum spune o vorbă: pe mortul viu din lada goală de sub scara fără trepte… Altfel spus, pe minciună și pe credulitatea noastră.

…Iar noi cu ce ne apărăm? Noi nici minciuni nu putem spune, dar nici adevărul nu-l putem apăra… Ba mai mult, în fiecare seară, televiziunile din R. Moldova, sub pretextul „pluralismului de opinii”, oferă cuvântul ostașilor din „coloana a cincea” a Moscovei care acționează aici sub acoperirea unor „analiști politici” și „politicieni”.

De ce le oferim tribuna? Oare chiar nu înțelegem că misiunea acestora e să pregătească terenul pentru a-i invita pe ruși să ne apere pe noi, românii, de …români?

…Râzi tu, Harap Alb
 
ARHIVA TIMPUL
07.03.2014

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *