Actualitate

Candidații de dreapta la Primăria Chișinău, ar putea elabora un program unic de administrare a Capitalei

„Ne propunem, din programele candidaților privind administrarea Chișinăului să ajungem la o sinteză asumată de toți participanții, ce urmează a fi pusă în aplicare, printr-un program și candidat unic ce poate fi susținut în al doilea tur de scrutin pentru Chișinău”. Vasile Costiuc spune că odată cu semnarea programului unic, cel care va trece în turul doi va avea suportul necondiționat al tuturor participanților și semnatarilor respectivului act.

„Prin acest gest vom transmite un semnal clar societății, că avem capacitatea de a ne așeza la masa de discuții, de a asculta poziții diametral opuse, dar ca scop final să avem identificarea unei soluții amiabile pentru toată lumea. Transmitem societății că ne pasă de orașul în care trăim și vrem un oraș administrat eficient indiferent de cine va fi primar dintre cei de dreapta”, susține Vasile Costiuc.

În opinia sa, mesajul pe care-l transmit candidații prin participarea la această masă rotundă, este că în toamnă vor avea capacitatea de a-și unifica forțele a avea un rezultat pe măsura așteptării societății, care își dorește integrarea europeană. De asemenea, care își dorește un viitor decent acasă și care vor să vadă politicieni cinstiți și hotărâți să ia în mâini guvernarea împotmolită în corupție.

Dacă apelul Partidului Democrația Acasă va rămâne fără răspuns din partea candidaților proeuropeni, Vasile Costiuc spune că va informa cetățenii despre refuzul și incapacitatea celor, care promit să vină în fruntea Primăriei, să discute civilizat. „Un primar general ar trebui să fi un primar al tuturor”, spune Vasile Costiuc.

Acesta mai spune că va transmite personal invitații de a participa la masa rotundă tuturor candidaților, cu excepția candidatului PSRM și candidatului Partidului Politic Șor.

Vasile Costiuc propune ca masa rotundă să fie organizată la Primărie, pe parcursul săptămânii curente. Locul și ziua urmează să fie stabilite de comun acord cu toți candidații de dreapta.

Sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *