Actualitate

Candidatul Partidului ,,NOI”, Vladimir Dachi, eliminat din cursa electorală

„Se presupune că ceea ce am plătit din donații pentru pliantele noastre electorale, a trebuit să o facem printr-un cont bancar. Noi n-am făcut acest lucru, am avut un om care a venit cu bani, și cu acești bani a mers și a făcut/comandat aceste pliante, iar acum Comisia Electorală Centrală se agață că toate acestea trebuiau făcute printr-un cont bancar cu mențiunea „Fond Electoral”.

Potrivit unui comunicat emis de Comisia Electorală Centrală, Vladimir Dachi ar fi sfidat prevederile legale prin raportarea financiară într-un mod „conștient și deliberat”.

„Urmare a sesizării organelor de poliție și controlului suplimentar efectuat de CEC, s-a constat folosirea de către concurentul electoral Vladimir Dachi, desemnat de către Partidul Politic „NOI”, a fondurilor financiare și materiale nedeclarate la alegerile locale noi în circumscripția electorală municipală Bălți nr. 2. În speță, e vorba de elaborarea și repartizarea de către candidat a pliantelor cu tentă electorală în municipiul Bălți, a căror valoare a constituit 8200,00 lei, iar aceste resurse achitate în numerar agentului economic care le-a confecționat nu au fost reflectate în rapoartele ce urmau a fi depuse la CEC. Subliniem faptul că, din momentul înregistrării în calitate de concurent electoral, Partidul Politic „NOI” nu a prezentat Comisiei niciun raport financiar, chiar dacă a fost somat public în ședințele Comisiei, somat oficial prin demersuri și chiar aplicate sancțiuni pentru refuzul de a respecta prevederile legislației electorale în domeniul finanțării campaniei electorale.

În procesul de luare a deciziei de inițiere a procesului de excludere din cursa electorală, Comisia Electorală Centrală a reținut că concurentul electoral Partidul Politic „NOI” conștient și deliberat a sfidat prevederile legale privind raportarea financiară, a fost atenționat public și sancționat anterior de două ori în cursul perioadei electorale pentru încălcări privind finanțarea campaniei electorale. La fel, Comisia a reținut și faptul că serviciul prestat, adică pliantele confecționate au fost recepționate individual de către candidatul Dachi Vladimir, președinte al Partidului Politic „NOI”.

Vă reamintim că, acum o lună, Consiliul Electoral de Circumscripție din Bălți i-a refuzat înregistrarea lui Cristian Mihai-Rizea, un alt membru al Partidului Politic „NOI” în calitate de candidat la funcția de primar de Bălți.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *