Actualitate

Candidatul PAS pierde primaria? Alegerile din Chișinău 5 noiembrie – Sondaj

Partidul Acțiune și Solidaritate și Mișcarea Alternativa Națională ar acumula cele mai multe voturi în cadrul alegerilor locale generale din capitală. Datele au fost prezentate într-un sondaj realizat de compania iData.

Astfel, PAS ar acumula 22,6%, fiind urmat de MAN cu 22,4%. PSRM ar obține 9,4%, iar „Șansa” lui Șor – 6,7%.

La distribuirea mandatelor, PAS și MAN ar obține câte 16 mandate de consilier, în timp ce socialiștii ar avea o fracțiune din 7 consilieri.

Cât privește alegerile pentru funcția de primar, actualul edil Ion Ceban ar putea obține 52,9% din numărul respondenților deciși.

Sondajul a fost realizat în perioada 22-29 octombrie pe un eșantion de 601 de respondenți, locuitori ai capitalei. Marja de eroare este de +/- 4,2%.

Deși se poziționează drept proeuropean, susținător al integrării europene și se declară adept al doctrinei social-democrate de tip european, actualul prima al Chișinăului, Ion Ceban, ar fi consiliat în continuare de către polit-tehnologii ruși. Olga Grak, care s-a implicat în campaniile electorale precedente în favoarea PSRM, ar avea relații de colaborare și cu edilul de la Chișinău, conform deschide.md.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Dacă locuitorii Chișinăului votează în majoritate absolută pentru acest bolșevic ciudat și încruntat, sunt demni de soarta lor! Eu nu l-aș vota nici dacă ar fi candidat din partea “partidului lui Hristos”, ipotetic vorbind, fără să vreau a săvârși blasfemie. Uneori e mai bine să adormim cu burta goală, decât sa mâncăm ceva toxic pe seară, dar avem libertatea de a alege.

  2. Păi maldavenii votează așa cum simt și cum gândesc. Și cum ei gândesc „șî cu… șî cu…” tare mă tem că partidul pas nu a avut/nu are de fapt nicio șansă să dea viitorul primar al Chișinăului. În pobedistanul molotoivănist e tare mult până departe, estimez că trebuie să mai treacă cel puțin o generație până când se vor schimba narativele, ideile și preocupările în societate. Când principala ta grijă e să nu mori de foame iar idealul tău e pînea de 16 kapeici ce mai e de spus/de făcut??? Fală, prosteală/prostie, rânză mare, cap sec cam asta ai să găsești în societatea multilateral înapoiată din RM. Șanse de schimbare? Puține și presupun un proces de durată de cel puțin 20-30 de ani. Asta și dacă la butoane sunt oameni corecți, demni, integri. Dacă nu… ruskii mir scrie pe RM.

  3. Cam ciudat titlul articolului. Conform legislatiei nu stiu daca e legal ce faceti dar moral m-am lamurit cum va (mai) finantati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *