Actualitate

Candu anunță noi paşi pentru apropierea RM de UE. Principele Nicolae al României: Basarabia este acasă pentru mine

Despre aceste intenţii -a discutat în cadrul unei întrevederi a Preşedintelui Parlamentului Andrian Candu cu Alteţele Lor Regale, Principii Nicolae şi Radu ai României, care se află în vizită în Republica Moldova.

Spicherul amenţionat că Casa Regală a României a avut întotdeauna o contribuţie deosebită pentru dezvoltarea Republicii Moldova, oferind sprijin umanitar, social, cultural şi diplomatic.

”Urmează să stabilim unele acţiuni comune pentru a ajuta Republica Moldova mai ales pe dimensiunea externă, pentru a realiza agenda europeană şi de asociere, a apropia ţara noastră de Uniunea Europeană”, a menţionat Preşedintele Parlamentului.

Andrian Candu a dat asigurări că Republica Moldova are în continuare o orientare pro-europeană, solicitând sprijinul Casei Regale în transmiterea acestui mesaj la nivel internaţional.

”Nu există nicio schimbare în percepţia politică de la Chişinău referitor la integrarea europeană şi agenda de asociere”, a precizat Andrian Candu.

Alteţa Sa Regală, Principele Radu al României s-a referit la activităţile desfăşurate de Casa Regală în susţinerea Republicii Moldova.

”Practic în toate activităţile pe care le-am desfăşurat în ultima perioadă am încercat să includem şi Republica Moldova. Ne propunem dezvoltarea în continuare a acestor activităţi. În călătoriile pe care le avem, reieşind din agenda noastră externă, transmitem mesajul de integrare europeană a Republicii Moldova”, a declarat Alteţa Sa Regală, Principele Radu al României.

Ulterior, spicherul Andrian Candu şi Alteţele Lor Regale, Principii Nicolae şi Radu ai României au depus flori la bustul poetului Grigore Vieru din Grădina Publică ”Ştefan cel Mare şi Sfânt”.

Principele Nicolae și-a încheiat ieri vizita de șase zile în Basarabia

Ajunși în țara noastră la mijlocul săptămânii trecute, reprezentanții Casei Regale ai României, au vizitat orașele Orhei, Bălți și Soroca unde s-au întâlnit cu autoritățile locale, reprezentanți ai Bisericii cât și cu studenți sau reprezentanții unor asociații umanitare din teritoriu. Este prima vizită în Republica Moldova a principelui Nicolae, nepotul cel mare al Regelui Mihai.

”Eu pot să spun sincer că am găsit aici o țară exact cum e acasă, pentru că Basarabia este acasă pentru mine. Îmi doresc ca basarabenii să aibă încredere în viitorul nostru, și încet încet vom avea o comunitate mai mare, mai apropată de România. Trebuie să lucrăm împreună, dacă nu vom lucre împreună nu vom putea reuși nimic” declarat într-un interviu pentru Radio Chișinău, Principele Nicolae.

A primit titlul de Alteță Regală în urmă cu patru ani, decizie care nu a fost luată atât de ușor își amintește tânărul Principe.

”După vizita mea în România, în 2007, am vorbit foarte mult cu Regele, cu Regina, cu Principele Radu și Principesa Moștenitoare. Cred că a durat cam doi ani. Am stat și m-am gândit foarte mult. Nu a fost un pas prea ușor pentru mine să iau o decizie legată de titlu, care înseamnă de fapt un contract între țară, România, și mine.

Principele Nicolae este fiul principesei Elena, și al treilea în ordinea succesiunii la tronul României.

Amintim că la București a fost lansat grupul de deputați din Parlament și Senat –  Prietenii Unirii, la care au aderat până acum 41 de parlamentari.

Sursa: Radiochisinau.md 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *