Politică

Candu cere liderilor partidelor parlamentare să se întrunească MARȚI pentru a discuta despre formarea unei coaliții de guvernare

În cadrul unei emisiuni, aseară la Publika TV, Andrian Candu a lăsat să se înţeleagă că PDM ar putea face unele cedări. El a declarat că PD ar putea fi de acord cu solicitările PLDM pentru participarea lor la guvernare și că ar susţine şi un guvern de tehnocraţi.
”Dacă resetăm coaliţia de guvernare, niciun membru al vreunui partid nu mai are nicio funcţie, începem de la zero”, a spus preşedintele Parlamentului.

Candu a adăugat că implementarea Acordului de asociere cu UE trebuie să rămână prioritar pentru viitoarea guvernare, dar a precizat că la moment nu existe şanse pentru integrarea europeană a Republicii Moldova.

„Nu există o altă cale de dezvoltare a ţării noastre decât prin Acordul de asociere. Dar în situaţia în care am dezamăgit cetăţenii şi oficialii europeni, despre ce perspectivă de aderare a ţării la UE mai poate fi vorba? Dintr-o istorie de succes am devenit contrariul ei din cauza fraudei bancare, tergiversării învestirii Guvernului etc. Am înţeles că cei din UE sun foarte dezamăgiţi de noi. Toţi oficialii de acolo au menţionat că UE rămâne angajată în procesul de transformare a Republicii Moldova, dar noi trebuie să ne facem temele, nu ei”, a declarat Andrian Candu.

sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *