Politică

Candu despre publicarea raportului Kroll pe blogul său: Cei care stau în spatele fraudei trebuie să fie trași la răspundere

"Am depus eforturi pentru ca publicarea raportului Kroll să fie instituţionalizat. Interesul subiectului este de o importanţă deosebită pentru societate. Ce ține de postarea pe blog a acestuia, vreau să spun că nu regret, deoarce interesul este deoasebit de mare pentru societate, este mai mult de documentare. Mi-am asumat răspunderea pentru publicare. Este importantă identificarea surselor, unde au ajuns acești bani, și să fie recuperate pierderile", a declarat Andrian Candu.

Potrivit lui Candu, cei care stau în spatele fraudei trebuie să fie trași la răspundere. "Cu siguranță stau mai multe persoane în spate, nu era posibil ca o singură persoană să facă credite sau altceva", a precizat preşedintele Parlamentului.

Totuşi, şeful Legislativului spune că ar putea exista o problemă. "Mă refer la faptul ca cei de la Kroll să refuze să facă a doua parte de investigație, care este cea mai importantă. Noi atunci vom ști unde sunt fondurile și cum putem să le recuperăm. Este important să continue faza a doua de investigaţie".

Raportul KROLL a fost publicat pe blogul personal al președintelui Andrian Candu, în forma originală, în limba engleză, acum două zile.

sursa: publika.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *