Ultima oră

Candu este gata să-și dea DEMISIA, dacă informațiile RISE se vor adeveri

El a sesizat astăzi mai multe instituții de stat pentru a face investigații în acest sens și a subliniat că dacă aceste informații se va adeveri își va da demisia și se va supune acelei investigaţii penale și a răspunderii penale pentru falsuri, a declarat azi Candu după ședința Biroul permanent al Parlamentului.

“În situația în care este adevărat ceea ce menționează ei, reiese că eu am făcut declarații false și ar trebui să răspund potrivit legislației. Iată de ce astăzi am expediat 4 scrisori la 4 instituţii în care am sesizat Procuratura Generală, SIS, Comisia Naţională de Integritate şi Centrul Naţional Anticorupţie, ca să investigheze dacă este adevărat sau nu și în baza tuturor faptelor și documentelor”, a declarat Candu în fața jurnaliștilor.

Totodată, președintele Parlamentului a solicitat celor de la RISE Moldova să contribuie cu toate informațiile pe care le au ei, în așa fel, încât în cel mai scurt timp posibil, cele 4 instituţii să vină cu rezultatele investigațiilor.

“În situația când nu se va adeveri acest lucru, le voi cere celor de la RSE să vină cu dezmințiri și cu scuzele făcute și bineînțeles și a mijloacelor de informare în masă, care au preluat această informare în masă. Şi solicit acum în public celor de la RISE să participe la această investigaţie, împreună cu cele 4 instituţii și să contribuie documentar, invocînd că ei au foarte multe, inclusiv email-uri, inclusiv documente”, a mai menționat Andrian Candu.

Amintim că numele lui Andrian Candu apare în investigația jurnalistică realizată de RISE.md ca fiind unul din acționarii „General Media Grup”, din care fac parte Publika TV, Prime TV, Canal 3 și Canal 2.

Sursa: Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *