Politică

Candu: Igor Dodon vrea să arunce TOATĂ responsabilitatea pe președintele ales, Maia Sandu / PSRM speră din opoziție sa-și crească ratingul

E o probabilitate mare ca Guvernul să fie demis sau să demisioneze, în următorul timp. Cel puţin acest lucru l-a declarat liderul Pro Moldova, Andrian Candu, în cadrul emisiunii „Punctul pe AZi” de la TVR MOLDOVA.

„E o probabilitate mare ca Guvernul să fie demis sau să demisioneze şi eu mai mult aş lua din punctul de vedere al celor care încă mai controlează situaţia politică şi pot influenţa deciziile şi aici mă refer la socialiştii lui Dodon şi personal Igor Dodon, deoarece pierzând Preşedinţia, totuşi, au păstrat un anumit grad de control şi putere în Parlament. Din ultimele declaraţii pe care le tot promovează ca şi idee Igor Dodon, vrea să facă în aşa fel încât să arunce toată responsabilitatea asupra preşedintelui ales, Maia Sandu. În acest context al instabilităţii a crizei pandemice, economice, permanent să arate cu degetul şi să invoce că el şi guvernarea Chicu nu mai e responsabilă şi că poftim, asumaţi-vă responsabilitatea. Cred că în acest context, premierul Chicu îşi va da demisia, probabil în următoarele o săptămână, două, trei, ca să provoace această mică criză, ca să învinovăţească preşedintele ales şi echipa ei”, a spus Andrian Candu.

Liderul Pro Moldova a mai afirmat că în Parlament ar putea fi cele 51 de voturi pentru un nou Guvern. „Este şi posibilitatea de a crea un guvern minoritar, tehnocrat, mai puţin afiliat politic, proeuropean şi care, cred eu, cel puţin, aşa au făcut declaraţii socialiştii că vor susţine un astfel de guvern, neasumându-şi nicio responsabilitate, doar ca să ofere posibilitatea celor de dreapta să îşi asume responsabilitatea. În aceste condiţii, până la alegerile anticipate, când nu vor fi ele, bine ar fi să existe un guvern tehnocrat, unul de tranziţie şi anti-criză, cu un premier neafiliat”, a spus el.

Referindu-se la faptul dacă ar putea fi susţinută o posibilă moţiune de cenzură asupra activităţii Guvernului Chicu, el a spus: „Opoziţia nu are voturile suficiente pentru a vota, inclusiv, o moţiune de cenzură. Ne putem trezi că iniţiind o moţiune de cenzură, să nu avem suficiente voturi pentru a fi demis Guvernul”.

„Cred că în actualele condiţii, ceea ce promovează ca teză Igor Dodon se pare că ei ar putea genera şi ei o astfel de demisie şi de formare a unui nou Guvern. Luând în considerare alegerile anticipate, în opoziţie, se presupune, că este mai uşor să creşti în rainting. Pierderea lui Igor Dodon ar putea afecta, inclusiv, şi raintingul partidului. Au nevoie de o resetare şi această resetare ar fi mai uşor să o facă din opoziţie, criticând pe seama situaţiei actuale e care tot ei au generat-o”, a mai spus Andrian Candu.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *