Politică

Candu la întrevederea cu experții FMI: Eforturile autorităților sunt concentrate pe asigurarea stabilității și accelerarea reformelor

Andrian Candu și Ivanna Vladkova-Hollar au făcut un schimb de opinii cu privire la misiunea curentă a delegației Fondului Monetar Internațional în țara noastră, care este una tehnică, constând în actualizarea informațiilor despre evoluțiile recente din Republica Moldova, inclusiv măsurile întreprinse de autorități în scopul asigurării stabilității în sectorul economic.

Discuțiile au vizat, de asemenea, prioritățile legislative pentru sesiunea de primăvară a Parlamentului, menite să asigure cadrul normativ necesar pentru asanarea sectorului financiar-bancar, inclusiv eficientizarea mecanismelor de supraveghere în domeniu.

Un subiect aparte abordat în cadrul întrevederii s-a referit la procedura și modul de desfășurare a noului concurs de selectare a candidatului la funcția de Guvernator al Băncii Naționale a Moldovei. Experții FMI au salutat transparența și deschiderea Parlamentului în informarea opiniei publice despre desfășurarea actualului concurs pentru selectarea Guvernatorului BNM.

Andrian Candu a mulțumit Fondului Monetar Internațional pentru expertiza tehnică oferită Parlamentului în ajustarea legislației naționale la standardele internaționale, inclusiv pentru asistența echipei locale de experți ai FMI.

Potrivit Președintelui Parlamentului, eforturile autorităților sunt concentrate în prezent pe asigurarea stabilității și accelerarea reformelor-cheie, pentru restabilirea încrederii cetățenilor și a partenerilor externi ai Republicii Moldova. „Știm ce avem de făcut și suntem determinați să asigurăm progres în realizarea reformelor și implementarea Acordului de Asociere. Mai puține declarații și mai multe rezultate", a subliniat Andrian Candu.

sursa: timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *