Justiție

„Capra” și „Pufic” condamnați la 2 ani de închisoare cu suspendare după ce au furat 16 cruci dintr-un cimitir din Criuleni

Doi indivizi din Criuleni au fost condamnați la o pedeapsă sub 2 ani de închisoare cu suspendare pentru o perioadă de probă pe un termen de 2 ani după ce au pătruns într-un cimitir din raion și au demontat 16 cruci din metal de pe morminte. Sentința a fost pronunțată zilele trecute de magistrații Judecătoriei Criuleni, transmite Deschide.md.

Astfel, potrivit materialelor cauzei, totul s-a în noaptea de 1 februarie 2021, când cei doi au pătruns pe teritoriul unui cimitir dintr-o localitate din Criuleni, unde au demontat 16 cruci din metal de pe 16 morminte. Ulterior, acestea au fost transportate la domiciliul unui dintre indivizi cu scopul de a le transporta ulterior la punctul de colectare a metalului uzat, pentru a le vinde la un preț de 3-4 lei/kg.

Ajunși la destinație, bărbații au fost observați de un echipaj al Poliției în timp ce descărcau crucile. Aceștia au declarat oamenilor legii, precum că crucile au fost găsite sub gardul cimitirului.

În localitate, cei doi sunt porecliți „Capra” și „Pufic”. În cadrul ședinței de judecată, aceștia și-au recunoscut vina.

Sentinţa este cu drept de apel la Curtea de Apel Chişinău în termen de 15 zile.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *