DIVERSE

Caracatiţa Paul poate ruina agenţiile de pariuri

“+Efectul Paul+ a răsturnat mizele”, a precizat casa de pariuri Paddy Power, care a anunţat o sumă record, de câteva zeci de milioane de lire sterline, pusă în joc pentru finala de la Johannesburg,

Până la alegerea lui Paul, efectuată vineri, când celebrul oracol cu tentacule a ales cutia în culorile Spaniei, Olanda conducea în preferinţele pariorilor, cu 54 la sută, însă jucătorii şi-au schimbat imediat opţiunea, iar mizele pe Spania au crescut la 56 la sută.

”Olanda atrage majoritatea pariorilor ocazionali însă, după predicţia lui Paul, am înregistrat mai multe pariuri pe Spania, pentru prima oară de când se cunosc cele două finaliste”, a comentat Darren Haines, purtătorul de cuvânt al Paddy Power.

Influenţa lui Paul nu pare, însă, la fel de evidentă la casele concurente, în care pariorii au ales Spania înaintea celebrului cefalopod.

”Am avut pariuri de ultim moment pe Spania, după alegerea lui Paul, însă cred că, la modul general, pariorii noştri iau propriile decizii, mai degrabă decât să urmeze o caracatiţă”, a precizat putătorul de cuvânt al casei William Hill.

”Oamenii sunt foarte sceptici” în legătură cu presupusele aptitudini de oracol ale cefalopodului, a adăugat el, subliniind că Spania are o cotă de 6 la 5 la victorie, iar Olanda de 13 la 5.

În faţa camerelor de luat vederi din lumea întreagă, caracatiţa de la acvariul din Oberhausen (vestul Germaniei), care a devenit o adevărată vedetă după ce a ghicit cu exactitate toate rezultatele echipei Germaniei la Cupa Mondială 2010, a ales vineri scoica aflată în cutia ce purta culorile Spaniei, ignorându-o pe cea rezervată Olandei.

La începutul acestei săptămâni, caracatiţa anunţa înfrângerea Germaniei în faţa Spaniei (0-1), în semifinalele competiţiei, provocând furia suporterilor germani, unii dintre aceştia cerând, ulterior, uciderea lui Paul.

Sursa: agerpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *