Actualitate

Carburanții s-ar putea ieftini cu 1 leu

Valentin Bodișteanu, președintele Uniunii importatorilor de produse petroliere „Importcompetrol", a relatat pentru arena.md că nu poate să spună cu cât va scădea prețul la benzină și motorină, pentru că aceasta va depinde de evoluția prețului la petrol dela burse. ”Acum prețul unui baril de petrol este de 103 $ , în timp ce în luna aprilie era de 120 $. Și cine știe dacă va scădea în continuare”, ne-a relatat Bodișteanu. El ne-a precizat că petroliștilor vor modifica prețurile, după ce își vor epuiza stocurile vechi, perioadă ce durează cam o săptămână sau două.

Analiștii economici afirmă că scăderea cu circa 10 la sută a prețului la produsele petroliere de la bursele internaționale ar putea genera în final o ieftinire a benzinei și a motorinei cu chiar și până la un leu.

Pe de altă parte, surse din cadrul Agenției Naționale pentru Reglementări în Energetică ne-au declarat că importatorii de produse petroliere deocamdată nu au depus notificări că ar vrea să mai ieftinească prețul la carburanți.

Acum o săptămâna, unele companii petroliere din Republica Moldova au ieftinit carburanții cu 20 de bani. Astfel, un litru de motorină a coborât aproape de nivelul de 16,2 lei, iar cel de benzină de 17,0 lei, față de prețurile stabilite în luna aprilie.
 
via Arena.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *