Editorial

Care lucruri îi stresează cel mai mult pe cititorii noștri?

După apariția articolului, cititorii au completat „lista” mea cu lucrurile care îi stresează pe ei cel mai tare. Astfel, o listă desfășurată de lucruri stresante ne-o expediază cititorul nostru Ilie Bulbuc, pe care o reproducem mai jos. Autoritățile municipale ar trebui să decupeze această listă și s-o aibă permanent în față, la birou.

1. Containerele de acumulare a deșeurilor arhipline, nedeșertate la timp din fața caselor de locuit cu multe nivele, din care gunoaiele se revarsă, acestea adesea fiind împrăștiate de câinii fără stăpân din curți. 2. Grămăjoarele și grămezile de gunoi menajer pe care locatarii multor blocuri de locuit cu multe nivele îl aruncă în pungi (sau fără) lângă camerele de acumulare a deșeurilor, situate la intrările în blocuri. 3. Gunoaiele pe care locatarii caselor de locuit cu multe nivele le aruncă peste ferestre în partea opusă a intrărilor în clădiri. 4. Vecina de la etajul III (eu locuiesc la etajul I), care scutură covoarele și hainele pe fereastră. 5. Șoferii care mână cu viteză sporită autovehiculele pe vreme ploioasă sau după ploi, împroșcând cu apă murdară din băltoacele formate pe partea carosabilă a străzilor pietonii care se deplasează pe trotuare. 6. Sutele de mii de autovehicule acoperite cu colb (pe timp uscat) sau de noroi (după ploi) care se deplasează pe arterele Chișinăului, inclusiv pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt. 7. Troleibuzele din Belarus procurate pentru Chișinău de către primarul Dorin Chirtoacă care n-au capace de ventilare pe acoperișuri în saloanele cărora, în timpul verilor noastre toride, se face mare năduf, mașini pe care primarul nostru le recomandă și pentru București, unde vara e și mai cald decât la Chișinău. 8. Unele troleibuze, sticla ferestrelor cărora este acoperită cu panouri de reclamă, din care cauză mulți pasageri nu pot afla unde să se coboare. 9. Troleibuzele pe părțile laterale și în partea din spate ale căror numere lipsesc și, dacă n-ai văzut numărul din față, nu poți să știi pe care troleibuz l-ai scăpat. 10. Îmbulzeala veșnică (la orice oră) în unele microbuze (de exemplu, în cele cu numărul 126, care circulă de la Râșcani spre Buiucani și invers), de parcă și microbuzele sunt un deficit.

Iată și răspunsurile altor cititori, culese de pe forumul TIMPUL.MD.

Corupţia, bădărănismul, cruzimea şi indiferenţa faţă de câinii maidanezi, WC-urile, pokii, burțile nesățioase ale pokilor, babele ce-ți dau indicații despre câți cm trebuie să fie fusta sau în ce mod trebuie să legi broboada în biserică, bigotismul în general, luxul desfrânat al pokilor, lipsa de cultură a moldovenilor, analiștii politici, mizeria de care te împiedici în fiece zi, însă pe care nu se ostenesc să o comenteze și cu mai mare eficiență cei care o și fac, faptul că în fiece zi ești împins să cauți ocolișuri ca să poți supraviețui, „cumetrii”, vânzătoarele și secretarele din birouri ce-ți răspund îngâmfate sau pe sub nas la întrebări de parcă Tu le ești dator cu ceva, nunțile, cumetriile și mai ales zilele de naștere cu mese doldora pe de o parte și discuțiile despre sărăcie pe de alta, aducerea copiilor la școală cu Jeep-uri…

… Am citit încă o dată lista lucrurilor care-i stresează cel mai mult pe moldovenii noștri și m-am gândit: poate facem un partid politic – Partidul Moldovenilor Stresați (PMS)! -, iar în loc de program aprobăm aceste liste? Cum credeți, trecem pragul electoral, ajungem în parlamentul viitor?

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *