Internațional

Caricaturistul de la Charlie Hebdo părăsește publicația

"Este o alegere foarte personală", a explicat el, confirmând o informație a site-ului Médiapart. "Dacă plec, este pentru că îmi este dificil să lucrez asupra actualității", a spus autorul primei pagini controversate în care a fost reprezentat profetul Mahomed după atentatul de la 7 ianuarie de la redacția săptămânalului.

"Acest lucru nu mă mai interesează (…) Mulți oameni mă împing să continui, dar uită că grija principală este inspirația", a adăugat el.

Această "reflecție asupra datei de plecare durează de mult", dar caricaturistul explică că după atac el a continuat din solidaritate "pentru a nu lăsa baltă pe nimeni". "Însă la un moment dat este o povară prea grea", a mai afirmat Luz.

După plecarea de la Charlie Hebdo, el a mărturisit că vrea să scrie cărți, să ia o pauză și să citească biblia. "Nu, glumesc!", a adăugat el însă imediat.

"În câteva luni nu voi mai fi Charlie Hebdo, dar voi fi mereu Charlie", a spus Luz, devenit caricaturistul vedetă al publicației satirice. El dă asigurări că decizia sa nu are nimic de a face cu diviziunile interne cu care se confruntă ziarul în ultimele săptămâni.

În aprilie, 15 salariați — printre care și Luz — din cei circa 20 câți are publicația în total, au solicitat un statut de "salariați acționari cu părți egale", contestând utilizarea donațiilor primite după atacul din ianuarie.

sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *