Actualitate

Carina Țurcan, acuzată că a transmis documente secrete și Chișinăului

Protv scrie că potrivit anchetatorilor, acum trei ani, in septembrie 2015, Turcan a trimis Serviciilor de Informatii si Securitate din Republica Moldova o versiune electronica a "proiectului de document al Ministerului Energiei privind anumite aspecte ale actiunilor companiilor energetice ruse ce tin de cooperare internationala", scrie presa rusa.

In decembrie 2016, FSB a ajuns la concluzia ca informatiile specificate din document constituie un secret de stat, scrie Pavlov.

"Mai exact, Karina este acuzată că a devenit agent pe 16 august 2004, angajată în cooperare confidenţială cu … serviciile speciale din Moldova … La 21 aprilie 2015 … a primit o versiune electronică a" proiectului de document al Ministerului Energiei privind anumite aspecte ale acţiunilor companiilor ruse de energie pe canalul de cooperare internaţională ". 29 septembrie 2015 (nu este clar – unde, cum şi în ce condiţii) acest document a fost înmânat serviciilor speciale din Moldova ", a scris avocatul.

Potrivit deciziei instantei, Turkan va ramane in arest cel putin pana la data de 13 august.

Moldoveanca Carina Turcan a fost arestata de rusi sub acuzatia de spionaj in favoarea Romaniei. Turcan e acuzata ca a ajuns in posesia unor secrete de stat pe care le-a divulgat unei tari din Estul Europei si risca 20 de ani de inchisoare.

Nascuta in 1974, ea a studiat Repulica Moldova si are un master in Spania.

Potrivit protv, care citează mold-stret anterior, ea a condus unul dintre cele mai cunoscute birouri de avocati din Republica Moldova, si a activat in cadrul companiei Gas Natural Fenosa.

Sursa: radiochisinau.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *