Politică

Carmen Iohannis a primit la Roma un buchet tricolor cu mesajul „Basarabia e România” (GALERIE FOTO)

Tatiana Ciobanu, membră a Asociației Diaspora, membră a Platformei Unioniste Acțiunea 2012, a fost prezentă la întâlnirea președintelui cu românii din Italia și i-a oferit primei doamne, Carmen Iohannis, un buchet de transdafiri roșii, galbeni și albaștri, cu mesajul „Basarabia e România”.

„Basarabia era considerată paradisul Europei, noi așteptăm acum să redați acest paradis Europei”, i-a spus Ciobanu președintelui Iohannis.

Klaus Iohannis efectuează o vizită oficială în Italia, unde este cea mai mare comunitate de români, atât din România, cât și din Republica Moldova. Președintele a avut o întâlnire cu președintele Italiei, Sergio Mattarella, și cu premierul Mateo Renzzi.

În contextul agendei europene actuale, referindu-se la problematica relațiilor externe ale UE, Klaus Iohannis a menționat importanța asigurării unei perspective europene pentru Republica Moldova, summitul de la Riga din luna mai reprezentând un moment – cheie în acest sens. La rândul său, președintele Mattarella a dat asigurări că Italia va susține abordarea României privind sprijinirea Republicii Moldova.

Premierul Renzi a confirmat sprijinul Italiei pentru statele din Parteneriatul Estic, în special Republica Moldova şi Ucraina, în contextul summitului de la Riga din mai.

Klaus Iohannis s-a deplasat împreună cu soția sa în Italia, la invitația președintelui Mattarella. Iohannis a percizat înainte de a pleca la Roma că „între subiectele pe care le am în vedere în mod special se numără sprijinirea parcursului european al Republicii Moldova.”


sursa: infoprut.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *