Externe

CARNE crescută în LABORATOR

Carnea de origine animală este un produs ce a intrat în atenția medicilor și a cercetătorilor în ultima perioadă. Din cauza conținutului înalt de grăsimi saturate aceasta poate provoca diabet, boli cardiovasculare, chiar și cancer. Un alt risc pe care și-l asumă oamenii ce consumă carne este contactarea virusului Salmonela sau Listeria, întâlninte tot mai des în fermele de tip industrial.

Profesorul Mark Post, de la Universitatea Maastricht , vine cu o soluție fără precedent pentru a rezolva această problemă: carne crescută in-vitro. 

Omul de știință afirmă că această inovație poate revoluționa piața alimentara, iar lipsa grăsimilor saturate din produs vor transforma carnea într-un aliment dietetic și sănătos. Un alt argument pentru invenția lui Mark Post este faptul că fermele de animale care poluează la fel de mult ca uzinele vor dispărea, iar viețuitoarele nu vor mai fi hrănite cu hormoni, întreținute prost și omorâte cu cruzime.

În ciuda avantajelor enumerate,  țesuturile musculare nu pot fi crescute fără utilizarea antibioticelor din cauza că produsul nu are imunitate la virusuri. Acest fapt pune la îndoiala calitatea și scade mult din încrederea potențialilor consumatori.

Sponsorul cercetări cu bugetul de 250,000 de euro este miliardarul și cofondatorul Google, Serghey Brin, iar scopul final al proiectului era de a crește în trei luni, 20.000 de fibre musculare din celule stem de vită.

Timpul.md (L.L.)

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *